Tüm Haşere İlaçlarında 1500₺ Üzerine Ücretsiz kargo | Stoktan Aynı Gün Kargoya Verilir | Haşere İlaçlarında %30'a Varan İndirimler | Sipariş Verin Haşerelerden Kurtulun! | Böcek İlacı, Fare Zehiri, Haşere İlacı İnternetten Veya Mağazadan Alınır, Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!.. | Haşere Market; Haşere Mücadele Uzmanı. | 25 Yıllık Malzeme ve Saha Tecrübemizle Hizmetinizdeyiz. |

Haşere Market Blog
Yayın Tarihi : 27.07.2024 12:22 | Güncellenme Tarihi : 30.07.2024 10:30 | Pire İlacı Yardım
Pire İlacı Nedir? | Pire İlaçları Nasıl Kullanılmalıdır? | Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?

Pire Ilaçları Nelerdir? | Evde Pire Neden Olur? | Pire Ilacı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pireler mücadelesi en zor, sabır ve ihtimam gerektiren zararlıların başında gelmektedir. Pireler aşırı derecede ürerler ve aşırı yumurta dökerler. Yumurtlama döngüleri çok süratlidir. Bu durum pire sorununun çok kısa sürede aşırı hale gelmesine sebep olur. Ayrıca pire istilası son derece yayılmacıdır. Mesela bodrumda yavrulayan kediden başlayan sorun derhal ilerleme sürecine girer ve apartmanın her bölgesine sirayet eder. Bu manada pire su gibidir; sürekli taşarak ilerler ve bir nevi su gibi akarak her tarafa yayılır. Karınca, Gümüşcün vb diğer haşere türlerinde yapacağımız basit bir kokusuz ilaçlama ile pire sorununu çözmek çok defa mümkün olmamaktadır. Ayrıca pirelerin yaşam stilleri itibarıyla yapılacak ilaçlama biçimi de diğer bir çok haşerede tavsiye ettiğimiz bariyer ilaç uygulaması biçiminde olmayacaktır.

Sitemizde Pire İlaçları Kategorisinde pire ilaçlaması için kullanılabilecek ürünleri tasnif ettik. Bunu yaparken teknik tasnif ve ayrımlar yerine uygulayıcının mekanın ve benzeri şartların gerektirdiği biçimde bir yol izlemeyi tercih ettik. Tavsiye niteliğinde pire ilaçlarını Kokusuz Pire İlaçları | Kokulu Pire İlaçları | Toz Ve Larvasit Pire İlaçları | başlıkları altında topladık.

Kokusuz Pire İlaçları | Kokusuz sıvı konsantre pire ilaçları sağlık ve güvenlik açısından diğerlerine nisbetle özellikle iç mekanlarda ilk tercih edilebilecek ürünlerdir. Genellikle kosantre formda ve su ile çoğaltılarak kullanılan ürünlerdir. Sıkıldıkları bölgelerde silinmedikleri sürece kalıcı koruyucu olarak çalışmaya devam etmeleri kokulu pire ilaçlarına göre diğer bir ayırıcı özellikleridir. Kokusuz olarak tasnif ettiğimiz ürünler su bazlı olmaları sebebiyle ortamda haşere ilacı kokusu bulunmaz. Ancak türlü hassasiyetteki bünyeler açısından tamamen kokusuzdur anlamı çıkarmamalıyız. Genellikle ve bir çok kişi açısından kokusuz olarak nitelenebilecek bu ürünler bir kısım bünyeler tarafından hafif bir koku ile tanımlanabilir.

Evimizde işyerimizde çok defa dışarıdan gelirken üzerimizde taşıma yoluyla getirdiğimiz, eşya ile veya beslediğimiz evcil hayvan ile gelmiş ve aşırı popülasyon hadlerine ulaşmamış basit bir pire sorunu var ise, çok defa kokusuz ilaçlarla yapacağımız pireye özel ilaçlama sorunumuzu çözecektir.

En etkili Pire ilacı hangisi | Doğal pire ilacı | Evde pire ilacı | Pire ilacı ev için en etkiliEvde pire neden olur? sorusunun cevabı da bu anlattıklarımıza bağlıdır. Apartman bahçesinde, bodrumunda, boşluklarında özellikle yavrulamış kedi köpekler olabilmektedir. Elbette bu hayvanlara kıyamıyoruz. Ancak özellikle yavrulamış kedi ve köpekler aşırı derecede pire istilasına uğruyorlar ve bir müddet sonra bizler evlerimize giderken bahçeden geçerken, apartman boşluğundan geçerken pireleri üzerimize alıp dairemize taşıyabiliyoruz.

Kokulu Pire İlaçları | Bu tip ürünler solventlerine bağlı olarak muhtelif biçimde buharlaşan ve ortamda koku yapan ürünlerdir. Bu ürünlerin kokusuz ilaçlar gibi kalıcılık ve koruyuculukları pek yoktur. Ancak çalışma biçimleri itibarıyla pireler için ani etkilidirler. Kokusuz İlaçlar ise daha yavaş çalışmaktadırlar. Sağlık ve benzeri riski olan kişilerce özellikle kapalı iç mekanlarda, mekanı terk etme, temizleme ve havalandırma imkanı yok ise, kullanılması tavsiye edilmez.

Kokulu veya kokusuz sınıfta olsun pire ilaçlarında 3 veya 2 aktifli kendinden karışım ilaçları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Pireler için en iyi çalışan ilaçlar bunlardır.

Toz Ve Larvasit Pire İlaçları | Toz Pire İlaçları ya doğrudan toz halinde uygulanabilen veya su ile eritilerek pompa ile püskürtülerek uygulanabilen biçimdedirler. Silinmedikleri sürece kalıcılık koruyuculukları en yüksek ürünlerdir.

Pireler larva yoluyla çoğalırlar. Dolayısıyla temelde en çok karasinek ve sivrisinek gibi haşereler için kullanılan larvasit ilaçlar da pireler için kullanılabilir. Ancak larvasitler ergin haşerelerden ziyada larva aşamasındaki haşereler için üretilmiş olduklarından ergin pire ilaçlarıyla yapılacak ilaçlamalarda, pire yumurtalarından larvaya dönüşecek pireler için ilave tedbir olarak kullanılmalıdır. Profesyonel ilaçlamacıların genellikle kullanma biçimi ergin ilaçlarla karıştırarak tek uygulamada iki ilacı da alana ulaştırmaktır.

 Pire Tozu Fiyatları | Pire tozu ne işe yarar? | Pireyi en hızlı ne öldürür? | En güçlü pire ilacı nedir?Pireler tıpkı karasinek ve sivrisinekler gibi larva yoluyla ürerler. Dolayısıyla özellikle hayvan barınakları, besihaneler vb pire sorununun kronik ve sürekli olabileceği alanlarda pire ilaçlamasında larvasit ürünlerinde pire ilacı ile beraber kullanılması pire mücadelesinde oldukça avantaj sağlamaktadır.

Toz ilaçların pire için kullanımı evler gibi birinci derecede yaşam alanlarımızda değil ama depo, sığınak, bodrum, kömürlük vb metruk tozlu ve insan hareketinin olmadığı alanlarda özellikle önerilir. Bu gibi mekanlarda bir duster (toz halinde ilaç atma aparatı) vasıtasıyla uygulanacak pire toz ilacı, hemen bütün diğer haşere ilacı formlarından (markaları veya etken maddeleri kastetmiyoruz, form olarak toz biçimini kastediyoruz) daha yüksek bir başarı sağlayacaktır. Toz halinde atılan ilaçlar yüksek kalıcılığa sahiptir. Bu durum atıldıkları bodrum benzeri tozlu alanlarda uzun süre çalışmalarını böylece pire sorununu ortadan kaldırmalarını sağlarken kalıcılıkları sebebiyle geleceğe doğru olası bir yeni pire sorununa karşı da tedbir üretmiş olacaktır.

Ancak toz halinde ilaç uygulamanın fazladan riskleri de vardır. Toz haşere ilaçları pudra gibidir. tozuşurlar ve zaten duster de bu şekilde tozuşturarak ilacı mekana dağıtmak için kullanılır. Ancak bu durum toz pire ilacının solunma riskini de beraberinde getirir. Ayrıca toz üzerimize, gözlerimize gelebilir. Bunlara engel olmak için koruyucu solunum maskeleri, beden koruyucu ilaçlama tulumları ve gözlerimizi korumak için koruyucu gözlükler kullanmak gereklidir.

Son olarak bilinmesi gereken husus ise, Jel Haşere İlaçları hariç kokulu, kokusuz veya toz formu ilaçlar genellikle tüm haşereler için etkili genel amaçlı haşere ilaçlarıdır. Etken madde itibarıyla çok defa bir ürün tüm haşere türleri için çalışmaktadır. Ancak üretici firmalar etiketlerinde ürünle hedefledikleri haşereleri ve piyasa taleplerini dikkate alarak belli başlı haşereler için haşere resimlerini ve kullanım dozajlama bilgilerini vermekle yetinmektedirler. Tabi bazı ürünlerin sadece hedef haşereye yönelik olduğu ürünlerde vardır. Bu hususları dikkate alarak Haşeremarket olarak ürünlerin açıklamalarına tarafımızdan hangi haşereler için tavsiye edildiğine dair 'şu haşereler için tavsiye edilir.' başlığı ekledik. Dilerseniz tavsiyelerimiz doğrultusunda ilgili ürünü sipariş verip kullanabilirsiniz. Veya ürün resminden etiketine bakarak sizin bilginize göre bir ürün seçebilirsiniz.

Akar-Kuş Bitleri pirelerden farklı nitelikte haşereler olsa da, gerek ilaç biçimleri ve gerekse ilaçlama teknikleri açısından aynı şartları haizdir. Dolayısıyla kendi bağlamı içinde kaldıkça yukarıda pireler için bahsedilenler kuş bitleri-akarlar içinde geçerlidir.

Pire İlacı Nasıl Kullanılır? | Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılır? | Pire Ilaçlarını Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Haşere Market Olarak sitemizde 'tarım ilaçları' satılmamaktadır. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı 'halk sağlığı' sınıfı ilaçlardan oluşmaktadır. Ev, İşyeri vb insan yaşam alanlarında tarım ilaçlarının kullanılması yönetmelikçe yasaklanmıştır.

Not: Sitemizde satılan Pire İlaçları doğrudan mekan ve alan ilaçlarıdır. Hayvan sağlığı ilacı değildir. Hayvanların üzerine doğrudan uygulanan pire ve parazit ilaçlarını veteriner hekimlik ürünleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz.

Haşere İlaçlarını kullanırken İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, pire ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.

Tüm ilaçlar için ürün üzerinde kullanım ve dozajlama ibareleri verilmiştir. Bunları okuyunuz ve bu ibarelere uyunuz. Haşere Market olarak bizim profesyonel uygulayıcı tavsiyemiz tüm pire ilaçlarını uyguladıktan sonra mekanı en az 2 saat kapalı tutup ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak girmenizdir.

Toz ilaçlar eğer doğrudan toz halinde kullanılacaksa ürün doğrudan temas etmeyeceğiniz ve tozuşma ihtimali olmayacak yerlere uygulamanız doğru olacaktır. Toz pire ilaçları çok ince (pudra gibi) yapıda oldukları için tozuşarak havaya karışabilir ve soluyabilirsiniz. Buna dikkat ediniz. Aslında toz ilaçlar ev benzeri yerlerde basit pire sorunlarında kullanılmasına gerek olmayan ürünlerdir. Toz pire ilaçları toz halinde çok defa sıvı ilaç sıkılamayan elektrik aksam bölgelerinde, rogar ve kanallarda, bahçe, depo, sığınak, açık alanlarda kullanılabilecek ürünlerdir. Böylesi ve benzeri özel durumların olmadığı yerlerde toz pire ilacı yerine diğer ürünlerden birini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Son bir husus olarak, Pire Mücadelesinde doğru ürünü doğru ve yeterli miktarda doğru bölgelere uyguladığınızdan emin olunuz. Haşere mücadelesinde en önemli husus ne kadar pahalı veya ucuz olduğuna bakmadan bir ürünü satın almak değil, onu doğru kullanmaktır.

Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?

Bir önceki bilgi sekmesinde pire ilaçlamasının diğer haşere türlerine göre daha farklı bir uygulama tekniği gerektirdiğinden bahsetmiştik. Şimdi bunu izah edelim.

Pire ilaçlama kesin çözüm mü? | Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılır? | Pire İlaçlamasından Sonra Temizlik Nasıl Yapılır?Öncelikle Haşere Market'ten almış olduğunuz pire için tavsiye edilen veya sizin tercih ettiğiniz bir ürünün üzerindeki talimatları okuyor ve bunlara dikkat ediyoruz. Ardından ürünün üzerinde belirtilen müktarlarda su ile çoğaltarak pire ilaç karışımımızı hazırlıyoruz. (Bazı markalarda ürün üzerinde pire resmi olmayabiliyor. Bu onun pireye karşı etkisiz olduğu anlamına gelmiyor. Genel amaçlı haşere ilaçları temelde tüm haşereler için çalışır. Etikette görünmemesi etken maddenin yetersizliğinden değil, üretici firmanın bu ürün için satış stratejisi olarak farklı talep grubunu hedeflediği anlamına gelebilmektedir. Ancak yine de tercih siz müşterilerimizindir ve üzerinde pire ibaresi olan bir ürünü de tercih edebilirsiniz.) Eğer ürün etiketinde pire için dozajlama verilmediyse, en yakın haşere olarak, tahtakurusu, hamam böceği vb dozajlamaları kullanılabilir. Temelde ise genel olarak her 50 ml ilaç 5 litre su ile çoğaltılarak kullanılabilir. Çok yoğun bir alan söz konusu ise dozaj 2 katına çıkarılabilir. Ancak daha yüksek yapmayın, faydası olmadığı gibi risk almış olursunuz.

Hazırladığımız ilaçlı karışımı bir pülverizatör pompa-püskürteç vasıtasıyla evde veya benzeri mekanda, dolap altları dolap arkaları, eşya altları eşya arkaları gibi alanlara ilacı ulaştırmaya çalışarak uyguluyoruz. Burada çok fazla ilaç sıkmaya gerek yoktur. Tarif olarak yapacağımız ilaç püskürtme biçimini 'çiğ yağmış gibi' olarak tanımlayabiliriz. Mekanda tüm bu eşya alt ve arkalarının ilaçlaması bittikten sonra, insan beli hizası altındaki -mümkün olan- her yeri (koltukların üzerini, zemini, halıların üzerini vb) yine çiğ yağmış gibi ilaçlıyoruz. Bunu yaparken püskürteç ile önümüzü ilaçlıyorsak ileri doğru yürüyerek ilerlemeyelim. zira bel hizasından havaya sıktığımız ilaç yavaşça zemine doğru inecektir. Bu inme esnasında biz ileri doğru gidersek, sıktığımız ilacın içine girmiş oluruz. Onun yerine ilaçlamada geri geri yürüyerek ilerleyelim. Bu bizi ilaca maruz kalmaktan koruyacaktır. Yani mekanı ilaçlamaya, giriş kapısına en uzak noktadan başlayalım ve geri geri ilerleyerek en son kapıdan çıkıp gidelim. Burada ilacı çiğ yağmış gibi uygulayalım ve ilaçlanmamış alan bırakmamaya çalışalım. Bunu yapmamızdaki ilk sebep, bizim ilaçla ulaşamadığımız bölgelerde bulunan pireler olabilir. Bunlar 2 veya 3 etken maddeli ilaçların içinde bulunan tetramethrin ve pbo gibi sinerjist yardımcılar sebebiyle harekete geçmeye zorlanacak ve yerlerinden çıkacaklardır. Biz ilaçlamamızı sağlıklı bir biçimde yapıp mekanı kapatıp gittikten sonra da bu pireler bu sinerjistlerin etkileri sebebiyle harekete geçeceklerdir. İşte istediğimiz budur ki; pireler zıpladıkları zaman ilaçsız bir yere düşmesinler ve ilaçla temas edip bertaraf olsunlar. 

İlaçlamayı yaparken dikkat etmemiz gereken hususlardan biri, hassas yüzeyler, elektronik aletler, televizyon bilgisayar ekranları gibi dayanıksız alanlara ilacın gelmesini engellemek olmalıdır. Bunun dışında, bazı koltuk, halı benzeri kumaş yüzeyler de dayanıksız ve su temas etse bile leke kalan yapıda olabilmektedirler. Aynı durum ahşap, hatta taş parkelerde bile olabilmektedir. Çoğu bu neviden eşya için böyle bir sorun olmamaktadır. Ancak evinizdeki eşyaların tabiatlarını siz bilmektesiniz. Böyle olan eşyalar var ise bu duruma dikkat ediniz. 

İlaçlamadan sonra mekanı en az 2 saat kapatıyoruz. Ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak giriyoruz. Bu temizlik mekanın ve sizin hassasiyetlerinize göre muhtelif derecelerde yapılabilir, bu size kalmış. Ancak bizim ilaçlama ile ilgili temizlik açısından belirtebileceklerimiz şunlar olabilir: Yerlerin paspaslanması, halı koltuk vb tüm eşyaların önce elektrik süpürgesiyle çektirilmesi ve ardından ıslak bezle silinmesi (elektrik süpürgesiyle tüm ulaşabildiğiniz her yeri çektirin. Bu, ölü pirelerin, olası pire yumurta velarvalarının ve hatta pire ölmüş olsa bile batınında bulunan yumurtalardan yeni pire doğabilme ihtimalinin önüne geçecektir) birinci dereceden temas ettiğimiz yiyecek, içecek alet ve eşyalarının temizliği yapılmalıdır.

Pire İlaçlaması Yapıyorum Ama Bitmiyor, Tekrar Başlıyor Sorunsalı!..

Evimizi pire için ilaçladık, üstelik Haşere Market direktiflerine ve ürün kullanım bilgilerine riayet ederek bunu doğru biçimde yaptık. Şimdi bir yol ayrımındayız:

Haşere Market Uzman Tavsiyesi olarak bundan sonra yazacaklarımız interneti çöplük haline getiren bilgi kirliliğine nisbetle Haşere İlacını neden haşere market'ten almalısınız hakkaniyetine de ışık tutucudur. 

İlk ilaçlamadan sonraki 2-3 gün 1 haftalık zaman diliminde mekanda bir daha pire görmediğimizi varsayalım. Bu pire ilaçlamasını doğru yaptığımızı gösterir. Fakat Haşere Market tavsiyesi odur ki, pire ilk ilaçlamada bitmiş olsa dahi yaklaşık 1 hafta-10 gün sonra aynı biçim bir ikinci ilaçlama daha yapalım. Ola ki, biz ilaçlamayla tüm pirelere, pire yumurtalarına vb ulaşamamış olabiliriz. ve yaklaşık 1 hafta sonra yumurtalardan çıkan pireler ergin olup tekrardan çiftleşme ve üreme sürecine geçebilirler. Bunu pire popülasyonu belli bir yoğunluğa ulaşıncaya kadar farkedemeyiz. Pire popülasyonu bizim fark edeceğimiz yoğunluğa ulaştığında ise iş işten geçmiş olur ve biz en başa tekrar dönmüş oluruz. İşte bu döngüyü kırmak için pire bitmiş olsa bile yaklaşık 1 hafta sonra ikinci bir uygulama yapalım, bu bizi garantiye alacaktır.

Dahası, birinci ilaçlamadan sonra son derece azaldı ama bitmedi; 2-3 gün 1 hafta sonra ikinci ilaçlamayı yapalım. 2. İlaçlamada tümüyle bittiğine kani olduk; yine baştaki söylediğimize dönelim ve pire bitmiş olsa bile bir hafta sonra 2. bir tedbir uygulaması yapalım. Çok istisnani durumlarda, depo, bodrum, sığınak vb alanlarda kedi yavrulaması gibi aşırı pire üreten sorunlarda 3. uygulama da gerekebilirse de, basit ev pire sorunlarında eğer 3 uygulama gerekiyor ise, diyeceğimiz o ki, ya yanlış ürünü kullanıyorsunuz, ya dozajlama veya uygulamada bir hata yapıyorsunuz. Ancak istisnai durumlar olarak bahsettiğimiz haller farklıdır. 

Akar-Kuş Bitleri pirelerden farklı nitelikte haşereler olsa da, gerek ilaç biçimleri ve gerekse ilaçlama teknikleri açısından aynı şartları haizdir. DOlayısıyla kendi bağlamı içinde kaldıkça yukarıda pireler için bahsedilenler kuş bitleri-akarlar içinde geçerlidir.

Kokusuz Böcek İlacı Nedir? | Kokusuz Genel Amaçlı Bir Haşere İlacı Pire İçin Nasıl Kullanılmalıdır?

Yaşam alanlarımızda görülen haşereler içinde mücadelesi en zor 2 veya 3 türden biri pirelerdir. Pireler yaşam biçimleri, aşırı derecede yumurta dökmeleri, son derece süratli üremeleri ve haşere ilaçlarına karşı diğer bir kısım haşereye göre daha dirençli olmaları sebebiyle mücadelesi fazladan bilgi ve dikkat gerektiren haşere türleri içinde ilk sıralardadır. Evde aşırı yaygınlaşmamış basit bir pire sorunu için bu kategoride aşağıda sunulan haşere ilaçlarını kullanabilirsiniz.Pire İlaçlamasında kullanılan ürünler tek etken maddeli haşere ilaçları olabileceği gibi, 2 veya 3 aktif maddeli haşere ilaçları da olabilmektedir. Elbette 2 veya 3 etken maddeli, içeriğinde tetramethrin ve pbo bulunan ürünler tek etken maddeli ilaçlara göre daha fazla avantaj sağğlayacaktır.

Pireye kesin çözüm nedir? | Kokusuz pire ilacı var mı? | En kuvvetli pire ilacı nedir? | Evde pireyi ne yok eder?Ancak haşere ilaçlarında öldürücü etkiyi sağlayan ana etken maddedir. İlave olarak terkibe giren tetramethrin, pbo gibi yardımcı aktifler öldürücü etken madde ile hedef haşere (burada hedef haşere piredir) arasında etkileşimi kuvvetlendirmek veya hızlandırmak içindir. Tetramethrin, irite edici, açığa çıkarıcı, haşereyi harekete geçmeye zorlayıcı sinerjisttir. Bu sayede, duvar içleri, süpürgelik aralıkları, fayans çatlakları gibi aralıklarda gizlenen haşereler açığa çıkarak, öldürücü etken madde ile temas eder ve berteraf olurlar. Pbo da benzer etkilere sahip bir sinerjist olmasına rağmen aslen uçkun haşere mücadelesinde ve açık alanda daha yarayışlıdır.

Bu ilave etken maddeler kokusuz ilaçları tam anlamıyla kokulu hale getirmese de, bir miktar koku arttıracak ve mekanda uzun süre kalınması durumunda hapşırma vb etkileri olabilecektir. Bu konuda daha fazla bilgi için 'Kokulu Böcek İlacı Nedir? 3 Etken Maddeli İlaçların Özellikleri Nelerdir? başlıklı yardım makalemize başvurabilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki; Evde pire ilaçlaması yapmak ve pire sorununu çözmek için tek etken maddeli ama aktif madde miktarı yüksek bir ürün tercih etmek uygun olabilecekken, öldürücü aktif madde miktarının düşük veya yüksek olmasına bakmadan içeriğinde tetramethrin gibi ikinci bir yardımcı etken madde bulunan bir böcek ilacını kullanmak bundan daha iyi olacaktır. 

Kokusuz Pire İlacı kullanımının başarılı olmasının ilk şartı, haşere ilacını hedef haşereye ulaştırmaktır. Bu sebeple evimizde kokusuz haşere ilacı uygulamasıyla ilgili bazı hususlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Pire için de kullanabileceğiniz tüm genel amaçlı kokusuz ilaçlarla ilgili daha fazla bilgi için 'Kokusuz Böcek İlacı Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?' isimli yardım makalemize başvurabilirsiniz.

Akar-Kuş Bitleri pirelerden farklı nitelikte haşereler olsa da, gerek ilaç biçimleri ve gerekse ilaçlama teknikleri açısından aynı şartları haizdir. DOlayısıyla kendi bağlamı içinde kaldıkça yukarıda pireler için bahsedilenler kuş bitleri-akarlar içinde geçerlidir.

Evde Kokusuz Pire İlaçlamasıyla Kesin Çözüme Ulaştırıcı bir uygulama nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını ise bir sonraki 'kokusuz pire ilaçlarını kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?' başlıklı açılır-kapanır bilgi sekmesine başvurabilirsiniz.

Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır? | Kokusuz Pire Ilaçlarını Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Haşere Market Olarak sitemizde 'tarım ilaçları' satılmamaktadır. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı 'halk sağlığı' sınıfı ilaçlardan oluşmaktadır. Ev, İşyeri vb insan yaşam alanlarında tarım ilaçlarının kullanılması yönetmelikçe yasaklanmıştır.

Not: Sitemizde satılan Pire İlaçları doğrudan mekan ve alan ilaçlarıdır. Hayvan sağlığı ilacı değildir. Hayvanların üzerine doğrudan uygulanan pire ve parazit ilaçlarını veteriner hekimlik ürünleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz.

Haşere İlaçlarını kullanırken İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, pire ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.

Tüm ilaçlar için ürün üzerinde kullanım ve dozajlama ibareleri verilmiştir. Bunları okuyunuz ve bu ibarelere uyunuz. Haşere Market olarak bizim profesyonel uygulayıcı tavsiyemiz tüm pire ilaçlarını uyguladıktan sonra mekanı en az 2 saat kapalı tutup ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak girmenizdir.

Son bir husus olarak, Pire Mücadelesinde doğru ürünü doğru ve yeterli miktarda doğru bölgelere uyguladığınızdan emin olunuz. Haşere mücadelesinde en önemli husus ne kadar pahalı veya ucuz olduğuna bakmadan bir ürünü satın almak değil, onu doğru kullanmaktır.

Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?

Bir önceki bilgi sekmesinde pire ilaçlamasının diğer haşere türlerine göre daha farklı bir uygulama tekniği gerektirdiğinden bahsetmiştik. Şimdi bunu izah edelim.

Pirelerden Tamamen Kurtulun | Pire ilaçlamadan kaç saat sonra eve girilir? | Kokusuz Pire İlaçlamaÖncelikle Haşere Market'ten almış olduğunuz pire için tavsiye edilen veya sizin tercih ettiğiniz bir ürünün üzerindeki talimatları okuyor ve bunlara dikkat ediyoruz. Ardından ürünün üzerinde belirtilen müktarlarda su ile çoğaltarak pire ilaç karışımımızı hazırlıyoruz. (Bazı markalarda ürün üzerinde pire resmi olmayabiliyor. Bu onun pireye karşı etkisiz olduğu anlamına gelmiyor. Genel amaçlı haşere ilaçları temelde tüm haşereler için çalışır. Etikette görünmemesi etken maddenin yetersizliğinden değil, üretici firmanın bu ürün için satış stratejisi olarak farklı talep grubunu hedeflediği anlamına gelebilmektedir. Ancak yine de tercih siz müşterilerimizindir ve üzerinde pire ibaresi olan bir ürünü de tercih edebilirsiniz.) Eğer ürün etiketinde pire için dozajlama verilmediyse, en yakın haşere olarak, tahtakurusu, hamam böceği vb dozajlamaları kullanılabilir. Temelde ise genel olarak her 50 ml ilaç 5 litre su ile çoğaltılarak kullanılabilir. Çok yoğun bir alan söz konusu ise dozaj 2 katına çıkarılabilir. Ancak daha yüksek yapmayın, faydası olmadığı gibi risk almış olursunuz.

Hazırladığımız ilaçlı karışımı bir pülverizatör pompa-püskürteç vasıtasıyla evde veya benzeri mekanda, dolap altları dolap arkaları, eşya altları eşya arkaları gibi alanlara ilacı ulaştırmaya çalışarak uyguluyoruz. Burada çok fazla ilaç sıkmaya gerek yoktur. Tarif olarak yapacağımız ilaç püskürtme biçimini 'çiğ yağmış gibi' olarak tanımlayabiliriz. Mekanda tüm bu eşya alt ve arkalarının ilaçlaması bittikten sonra, insan beli hizası altındaki -mümkün olan- her yeri (koltukların üzerini, zemini, halıların üzerini vb) yine çiğ yağmış gibi ilaçlıyoruz. Bunu yaparken püskürteç ile önümüzü ilaçlıyorsak ileri doğru yürüyerek ilerlemeyelim. zira bel hizasından havaya sıktığımız ilaç yavaşça zemine doğru inecektir. Bu inme esnasında biz ileri doğru gidersek, sıktığımız ilacın içine girmiş oluruz. Onun yerine ilaçlamada geri geri yürüyerek ilerleyelim. Bu bizi ilaca maruz kalmaktan koruyacaktır. Yani mekanı ilaçlamaya, giriş kapısına en uzak noktadan başlayalım ve geri geri ilerleyerek en son kapıdan çıkıp gidelim. Burada ilacı çiğ yağmış gibi uygulayalım ve ilaçlanmamış alan bırakmamaya çalışalım. Bunu yapmamızdaki ilk sebep, bizim ilaçla ulaşamadığımız bölgelerde bulunan pireler olabilir. Bunlar 2 veya 3 etken maddeli ilaçların içinde bulunan tetramethrin ve pbo gibi sinerjist yardımcılar sebebiyle harekete geçmeye zorlanacak ve yerlerinden çıkacaklardır. Biz ilaçlamamızı sağlıklı bir biçimde yapıp mekanı kapatıp gittikten sonra da bu pireler bu sinerjistlerin etkileri sebebiyle harekete geçeceklerdir. İşte istediğimiz budur ki; pireler zıpladıkları zaman ilaçsız bir yere düşmesinler ve ilaçla temas edip bertaraf olsunlar. 

İlaçlamayı yaparken dikkat etmemiz gereken hususlardan biri, hassas yüzeyler, elektronik aletler, televizyon bilgisayar ekranları gibi dayanıksız alanlara ilacın gelmesini engellemek olmalıdır. Bunun dışında, bazı koltuk, halı benzeri kumaş yüzeyler de dayanıksız ve su temas etse bile leke kalan yapıda olabilmektedirler. Aynı durum ahşap, hatta taş parkelerde bile olabilmektedir. Çoğu bu neviden eşya için böyle bir sorun olmamaktadır. Ancak evinizdeki eşyaların tabiatlarını siz bilmektesiniz. Böyle olan eşyalar var ise bu duruma dikkat ediniz. 

Pire İlaçlamasından Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir? | Pire İlaçlamasından Sonra Temizlik Nasıl Olmalıdır?

İlaçlamadan sonra mekanı en az 2 saat kapatıyoruz. Ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak giriyoruz. Bu temizlik mekanın ve sizin hassasiyetlerinize göre muhtelif derecelerde yapılabilir, bu size kalmış. Ancak bizim ilaçlama ile ilgili temizlik açısından belirtebileceklerimiz şunlar olabilir: Yerlerin paspaslanması, halı koltuk vb tüm eşyaların önce elektrik süpürgesiyle çektirilmesi ve ardından ıslak bezle silinmesi (elektrik süpürgesiyle tüm ulaşabildiğiniz her yeri çektirin. Bu, ölü pirelerin, olası pire yumurta velarvalarının ve hatta pire ölmüş olsa bile batınında bulunan yumurtalardan yeni pire doğabilme ihtimalinin önüne geçecektir) birinci dereceden temas ettiğimiz yiyecek, içecek alet ve eşyalarının temizliği yapılmalıdır.

Kokulu Böcek İlacı Nedir? | Kokulu Haşere İlacı Pire İçin Nasıl Kullanılmalıdır?

Yaşam alanlarımızda görülen haşereler içinde mücadelesi en zor 2 veya 3 türden biri pirelerdir. Pireler yaşam biçimleri, aşırı derecede yumurta dökmeleri, son derece süratli üremeleri ve haşere ilaçlarına karşı diğer bir kısım haşereye göre daha dirençli olmaları sebebiyle mücadelesi fazladan bilgi ve dikkat gerektiren haşere türleri içinde ilk sıralardadır. Evde aşırı yaygınlaşmamış basit bir pire sorunu için bu kategoride aşağıda sunulan haşere ilaçlarını kullanabilirsiniz.Pire İlaçlamasında kullanılan ürünler tek etken maddeli haşere ilaçları olabileceği gibi, 2 veya 3 aktif maddeli haşere ilaçları da olabilmektedir. Elbette 2 veya 3 etken maddeli, içeriğinde tetramethrin ve pbo bulunan ürünler tek etken maddeli ilaçlara göre daha fazla avantaj sağğlayacaktır.

Pire hangi kokudan hoşlanmaz? | Pire için en kuvvetli ilaç hangisi? | Kokulu pire ilacı nasıl kullanılır? | Pire için kesin çözüm nedir?Kokulu böcek ilacı, emülsiyon konsantre (ec), mikro emülsiyon (me), suda yağlı çözelti (ew) vb formüllere sahip ve/veya içeriğinde tetramethrin, pbo gibi ilave yardımcı aktif maddelere sahip haşere ilaçlarına halk arasında verilen isimdir. Solvent olarak xylene vb solventler kullanıldığı ve bu solventler koku yaptıkları ve buharlaşmaya yol açtıkları için kokulu böcek ilacı olarak adlandırılırlar.

Kokulu ilaçlar hemen her tür böcek için etkili genel amaçlı ilaçlardır. Burada temel ayrım çok defa ilaçtan dolayı değil de, uygulanacak haşere ve mekana göre belirir. Diğer bir faktör ise, marka bağımsız olarak bazı ilaçların bazı haşerelere karşı daha iyi çalışıyor olmasıdır. Bu haşerelerin başında ise pireler gelmektedir.

Ancak haşere ilaçlarında öldürücü etkiyi sağlayan ana etken maddedir. İlave olarak terkibe giren tetramethrin, pbo gibi yardımcı aktifler öldürücü etken madde ile hedef haşere (burada hedef haşere piredir) arasında etkileşimi kuvvetlendirmek veya hızlandırmak içindir. Tetramethrin, irite edici, açığa çıkarıcı, haşereyi harekete geçmeye zorlayıcı sinerjisttir. Bu sayede, duvar içleri, süpürgelik aralıkları, fayans çatlakları gibi aralıklarda gizlenen haşereler açığa çıkarak, öldürücü etken madde ile temas eder ve berteraf olurlar. Pbo da benzer etkilere sahip bir sinerjist olmasına rağmen aslen uçkun haşere mücadelesinde ve açık alanda daha yarayışlıdır.

Bu ilave etken maddeler kokusuz ilaçlarda da bulunabilmektedir. Ancak bu sinerjistler kokusuz ilaçları tam anlamıyla kokulu hale getirmese de, bir miktar koku arttıracak ve mekanda uzun süre kalınması durumunda hapşırma vb etkileri olabilecektir. Bu konuda daha fazla bilgi için 'Kokulu Böcek İlacı Nedir? 3 Etken Maddeli İlaçların Özellikleri Nelerdir? başlıklı yardım makalemize başvurabilirsiniz.

Eğer Bu sayfada iseniz, kokulu genel amaçlı bir haşere ilacını pireler için kullanmak istiyorsunuz olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla ürünler bu sayfada 'kokulu pire ilacı' olarak anılacak ve ürün kullanım ve diğer teknik bilgiler pire için sorun çözmede yüntem ve kriterlere göre verilecektir. Bunu yapma amacımız, sizlerin -doğal olarak- teknik marka, etken madde, formülasyon vb hususlarda bilginizin olmaması ve aslında evinizdeki haşere sorunu için bunlara ihtiyacınızında bulunmamasının farkında olmamızdır. Siz evinizdeki 'pireler' için ilaç arıyorsunuz. Sorununuzu çözüp hayatınıza devam edeceksiniz. Haşere Kontrol işine girmeyeceksiniz ki, haşere kontrol eğitimi alasınız. Biz de bunu sağlamaya ve doğru ürüne erişip doğru kullanım ile sorununuzu çözmeye odaklanarak böyle bir haşere ilacı kategorizasyonunu oluşturduk.

Haşere Market olarak 25 yıllık saha ve malzeme tecrübemizle sitemizde bulunan 100'lerce kokulu-kokusuz genel amaçlı haşere ilacını, en etkili oldukları haşere türleri gözlemlerimize dayanarak kategorize ettik. Böylece karşınıza 'KOKULU PİRE İLAÇLARI' kategorisi çıkmış oldu. Kokulu ve genel amaçlı olan bir haşere ilacı eğer bu kategoride bulunmuyor ise, bu Haşere Market'in testleri açısından yeterli görülmediği için olabilir. Bu ürün başka bir haşere için kokulu ilaçlar kategorisinde bulunabilir, ancak bu kategoride olmayabilir. Bu durum onun şu an üzerinde bulunduğumuz kategorideki haşereye tamamen etkisiz olduğunu değil, Profesyonel Pire İlaçlama Hizmeti saha ve malzeme tecrübelerimize göre belirlediğimiz başarı kriterini gösteremediğini gösterir.

Formülasyon açısından ani etkili ve buharlaşan yapıda olan olan bu tür ilaçlar, kokusuz-rezidüel ilaçlar gibi sıkıldıkları bölgede 60 ila 90 gün vadeli etki sağlamazlar. Ancak kokusuz ilaçlara nisbetle daha hızlı etki gösterir ve daha çabuk çalışırlar. Kokulu İlaç Kullanımlarında tedbir amaçlı mekanı en az 2 saat kadar terk etmek sonrasında açıp havalandırıp, temizlik yapıp öylece girmek en doğru usül olacaktır. Böylece mekanda kalan böcek ilacı kokusunu ve kalıntısını solumamış olursunuz.

Bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki; Evde pire ilaçlaması yapmak ve pire sorununu çözmek için tek etken maddeli ama aktif madde miktarı yüksek bir ürün tercih etmek uygun olabilecekken, öldürücü aktif madde miktarının düşük veya yüksek olmasına bakmadan içeriğinde tetramethrin gibi ikinci bir yardımcı etken madde bulunan bir böcek ilacını kullanmak bundan daha iyi olacaktır. 

Kokusuz Pire İlacı kullanımının başarılı olmasının ilk şartı, haşere ilacını hedef haşereye ulaştırmaktır. Bu sebeple evimizde kokulu haşere ilacı uygulamasıyla ilgili bazı hususlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Pire için de kullanabileceğiniz tüm genel amaçlı kokulu ilaçlarla ilgili daha fazla bilgi için Kokulu Böcek İlacı Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır? isimli yardım makalemize başvurabilirsiniz.

Akar-Kuş Bitleri pirelerden farklı nitelikte haşereler olsa da, gerek ilaç biçimleri ve gerekse ilaçlama teknikleri açısından aynı şartları haizdir. DOlayısıyla kendi bağlamı içinde kaldıkça yukarıda pireler için bahsedilenler kuş bitleri-akarlar içinde geçerlidir.

Evde Kokulu Pire İlaçlamasıyla Kesin Çözüme Ulaştırıcı bir uygulama nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını ise bir sonraki 'kokulu pire ilaçlarını kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?' başlıklı açılır-kapanır bilgi sekmesine başvurabilirsiniz.

Evde Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır? | Kokulu Pire Ilaçlarını Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kokulu Pire İlacı Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Haşere Market Olarak sitemizde 'tarım ilaçları' satılmamaktadır. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı 'halk sağlığı' sınıfı ilaçlardan oluşmaktadır. Ev, İşyeri vb insan yaşam alanlarında tarım ilaçlarının kullanılması yönetmelikçe yasaklanmıştır. Tarımsal ilaçlar genellikle kokuludur. Ancak her kokulu haşere ilacı tarım ilacı değildir. 

Pirelere Kesin Çözüm Var | Bermuda EW Kokulu Haşere Öldürücü | Pire ilaçlamadan kaç saat sonra eve girilir?Haşere İlaçları ruhsatlarına ve dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı yönetmelik ve şartlarına bağlı olarak güvenlik şartlarını sağlayan ürünlerdir. Bu nitelikli ürünler, bakkallarda satılan 'tuz ruhu, çamaşır suyu' benzeri ürünlerle benzer niteliklere haizdirler ve aynı biçimde yaklaşmak gerekir. Neticede bunlar bir biçimde zehirdirler, dolayısıyla İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. Ürünü yutmayınız, evcil hayvanların yutmasına izin vermeyiniz. Üzerinde güvenlik ve kullanma talimatlarını okuyunuz.

İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, pire ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.

Evinizde, işyerinizde veya diğer benzeri yaşam alanınızda bir haşere sorununuz var ise, 'en az riskle en yüksek faydayı elde etme yolunu tercih edin'. Bu manada haşere sorunlarınız için kullanılacak ilaç biçimi markadan bağımsız olarak, önce jel ilaçlar, sonra kokusuz sıvı ilaçlar, daha sonra kokulu sıvı ilaçlar ve en son toz ilaçlar şeklinde olmalıdır. Yani jel böcek ilacıyla kokusuz lekesiz ve -neredeyse- tümüyle zararsız bir biçimde böcek sorunumuzu çözebiliyor isek, neden ilave risk alıyoruz ki?.. Ancak pireler için jel ilaç yoktur. Dolayısıyla tercihimiz diğer ilaç türlerinden biri olmalıdır.

Evde kokulu ilaç uygularken muhakkak bir maske veya benzeri bir solunum koruyucu ve eldiven kullanınız. Evde evcil hayvanları ilaçlama öncesi mekandan çıkartınız. Uygulamayı mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp mekanı terk ediniz. İlaçlamadan sonra en az 2 saat mekanı kapatıp girilmesini engelleyiniz. Ardından girip, kapı, cam, pencere tüm havalandırma unsurlarını açarak evi havalandırdıktan bir müddet sonra ilaçlanmış tüm yüzeyleri silerek temizlik yapınız. Bu işlemlerin layıkıyla tamamlandığından ve evde haşere ilacı kokusuz ve tortusu kalmadığından emin olduktan sonra mekana girebilirsiniz.

Evde Kokulu Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?

Bir önceki bilgi sekmesinde pire ilaçlamasının diğer haşere türlerine göre daha farklı bir uygulama tekniği gerektirdiğinden bahsetmiştik. Şimdi bunu izah edelim.

Öncelikle Haşere Market'ten almış olduğunuz pire için tavsiye edilen veya sizin tercih ettiğiniz bir ürünün üzerindeki talimatları okuyor ve bunlara dikkat ediyoruz. Ardından ürünün üzerinde belirtilen müktarlarda su ile çoğaltarak pire ilaç karışımımızı hazırlıyoruz. (Bazı markalarda ürün üzerinde pire resmi olmayabiliyor. Bu onun pireye karşı etkisiz olduğu anlamına gelmiyor. Genel amaçlı haşere ilaçları temelde tüm haşereler için çalışır. Etikette görünmemesi etken maddenin yetersizliğinden değil, üretici firmanın bu ürün için satış stratejisi olarak farklı talep grubunu hedeflediği anlamına gelebilmektedir. Ancak yine de tercih siz müşterilerimizindir ve üzerinde pire ibaresi olan bir ürünü de tercih edebilirsiniz.) Eğer ürün etiketinde pire için dozajlama verilmediyse, en yakın haşere olarak, tahtakurusu, hamam böceği vb dozajlamaları kullanılabilir. Temelde ise genel olarak her 50 ml ilaç 5 litre su ile çoğaltılarak kullanılabilir. Çok yoğun bir alan söz konusu ise dozaj 2 katına çıkarılabilir. Ancak daha yüksek yapmayın, faydası olmadığı gibi risk almış olursunuz.

Hazırladığımız ilaçlı karışımı bir pülverizatör pompa-püskürteç vasıtasıyla evde veya benzeri mekanda, dolap altları dolap arkaları, eşya altları eşya arkaları gibi alanlara ilacı ulaştırmaya çalışarak uyguluyoruz. Burada çok fazla ilaç sıkmaya gerek yoktur. Tarif olarak yapacağımız ilaç püskürtme biçimini 'çiğ yağmış gibi' olarak tanımlayabiliriz. Mekanda tüm bu eşya alt ve arkalarının ilaçlaması bittikten sonra, insan beli hizası altındaki -mümkün olan- her yeri (koltukların üzerini, zemini, halıların üzerini vb) yine çiğ yağmış gibi ilaçlıyoruz. Bunu yaparken püskürteç ile önümüzü ilaçlıyorsak ileri doğru yürüyerek ilerlemeyelim. zira bel hizasından havaya sıktığımız ilaç yavaşça zemine doğru inecektir. Bu inme esnasında biz ileri doğru gidersek, sıktığımız ilacın içine girmiş oluruz. Onun yerine ilaçlamada geri geri yürüyerek ilerleyelim. Bu bizi ilaca maruz kalmaktan koruyacaktır. Yani mekanı ilaçlamaya, giriş kapısına en uzak noktadan başlayalım ve geri geri ilerleyerek en son kapıdan çıkıp gidelim. Burada ilacı çiğ yağmış gibi uygulayalım ve ilaçlanmamış alan bırakmamaya çalışalım. Bunu yapmamızdaki ilk sebep, bizim ilaçla ulaşamadığımız bölgelerde bulunan pireler olabilir. Bunlar 2 veya 3 etken maddeli ilaçların içinde bulunan tetramethrin ve pbo gibi sinerjist yardımcılar sebebiyle harekete geçmeye zorlanacak ve yerlerinden çıkacaklardır. Biz ilaçlamamızı sağlıklı bir biçimde yapıp mekanı kapatıp gittikten sonra da bu pireler bu sinerjistlerin etkileri sebebiyle harekete geçeceklerdir. İşte istediğimiz budur ki; pireler zıpladıkları zaman ilaçsız bir yere düşmesinler ve ilaçla temas edip bertaraf olsunlar. 

İlaçlamayı yaparken dikkat etmemiz gereken hususlardan biri, hassas yüzeyler, elektronik aletler, televizyon bilgisayar ekranları gibi dayanıksız alanlara ilacın gelmesini engellemek olmalıdır. Bunun dışında, bazı koltuk, halı benzeri kumaş yüzeyler de dayanıksız ve su temas etse bile leke kalan yapıda olabilmektedirler. Aynı durum ahşap, hatta taş parkelerde bile olabilmektedir. Çoğu bu neviden eşya için böyle bir sorun olmamaktadır. Ancak evinizdeki eşyaların tabiatlarını siz bilmektesiniz. Böyle olan eşyalar var ise bu duruma dikkat ediniz. 

Toz Böcek İlacı Nedir? | Toz Haşere İlacı Pire İçin Nasıl Kullanılmalıdır? | Toz Pire İlaçları Nerelerde Kullanılmalıdır?

Çok defa genel amaçlı haşere ilacı olarak üretilen Toz Haşere İlaçları Pireler için, doğrudan toz halinde kullanılabildiği gibi, su ile eritilip, sıvı böcek ilaçları gibi pülverize edilerek de kullanılabilmektedir. Ancak toz böcek ilaçlarından bahsedildiğinde asıl ilgilenilen durum bu haşere ilacının doğrudan toz halinde uygulanması olduğu için, bizde bu bilgilendirmede bu konu üzerinde duracağız. Toz İlacın eritilip suyla püskürtülmesi sıvı ilaç uygulamasına benzediği için bu konuda Kokusuz Böcek İlaçları ve İlaçlaması Hakkında Bilgi başlıklı makalemize veya Kokusuz Pire İlaçları Kategorimizdeki bilgi sekmelerine başvurabilirsiniz.

Toz haşere ilaçları özellikle belirli bir hedef haşere için üretilmediyse (karınca, karasinek vb) genel amaçlı haşere ilaçlarındandır. Toz formu ilaçların en bariz özellikleri kalıcılıklarının sıvı ilaçlara göre daha fazla olmasıdır. Ancak toz ilaçların özellikle iç mekanlarda kullanımı sıvı ilaçlara göre daha fazla dikkat gerektimektedir. Zira toz haşere ilaçları yapıları itibarıyla (pudra benzeri çok ince yapıdadırlar) tozuşabilmekte, uygulandıkları zeminde -haliyle- tozlu bir görünüm oluşturmakta, tozuşma sebebiyle solunma riski taşımaktadır.

Toz İlaçlar her ne kadar iç ve dış mekanlarda kullanılmak için üretilmişse de, Haşere Market olarak bizim tavsiyemiz, toz ilaçları zaruret olmadıkça yaşam alanlarımızda doğrudan kullanmamak yönündedir. Ancak toz ilaçların diğer ilaçlara nisbetle oldukça faydalı olduğu alanlarda vardır. Yaşam alanı olmayan, atıl kalmış tozlu bodrumlar, depolar, kömürlükler vb alanlarda toz ilaçları akrep, pire vb haşereler için doğrudan toz olarak kullanmak çok verimli olmaktadır. Ayrıca bahçe benzeri alanlarda, duvar çatlakları, zemin ve beton veya taşlık alanlardaki aralık ve çatlaklarda toz olarak kullanmak da aynı biçimde verimlidir. Son olarak özellikle pirelerin çokça barındıkları çatı boşlukları toz ilaçlama ile çok uzun süreli korunmuş olacaktır. Bu ve benzeri bölgeleriniz var ise toz böcek ilaçlarını toz pire ilacı olarak kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Evde Toz Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır? | Toz Pire Ilaçlarını Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Toz Pire İlacı Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 Pire Tozu Fiyatları | Evde pire tozu kullanımı | Eczanede satılan pire ilaçlarıHaşere İlaçları ruhsatlarına ve dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı yönetmelik ve şartlarına bağlı olarak güvenlik şartlarını sağlayan ürünlerdir. Bu nitelikli ürünler, bakkallarda satılan 'tuz ruhu, çamaşır suyu' benzeri ürünlerle benzer niteliklere haizdirler ve aynı biçimde yaklaşmak gerekir. Neticede bunlar bir biçimde zehirdirler, dolayısıyla İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. Ürünü yutmayınız, evcil hayvanların yutmasına izin vermeyiniz. Üzerinde güvenlik ve kullanma talimatlarını okuyunuz.

İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, pire ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz. Toz pire ilaçları yapıları gereği tozuşabilmektedir. Bu solunma riskini getirir. Toz uygulama yapacaksanız, solunum koruyucu bir bez maske kullanınız.

Evinizde, işyerinizde veya diğer benzeri yaşam alanınızda bir haşere sorununuz var ise, 'en az riskle en yüksek faydayı elde etme yolunu tercih edin'. Bu manada pire ve tüm haşere sorunlarınız için kullanılacak ilaç biçimi markadan bağımsız olarak, önce jel ilaçlar, sonra kokusuz sıvı ilaçlar, daha sonra kokulu sıvı ilaçlar ve en son toz ilaçlar (toz ilaç olarak görülen granül ilaçlar bu sıralamanın dışındadır) şeklinde olmalıdır. Yani jel böcek ilacıyla kokusuz lekesiz ve -neredeyse- tümüyle zararsız bir biçimde böcek sorunumuzu çözebiliyor isek, neden ilave risk alıyoruz ki?.. 

Ancak Pireler için jel formu ilaç mevcut değildir. Dolayısıyla pire ilaçlamasında geriye kalan 3 haşere ilacı biçiminden birini tercih etmeliyiz.

Toz Pire İlacı Nasıl Kullanılır? Pire İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?

Toz piresi nereden gelir? | Pire tozu ne işe yarar? | Pireyi en hızlı ne öldürür? | Pire tozu ne kadar sürede etki eder? Öncelikle Haşere Market'ten Toz Pire İlaçları tavsiye kategorisinden alınmış pire ilacı hakkında hem haşere marketin ilgili kategori sayfasında (bu sayfada) ve hemde ürün açıklamaları kısmında anlatılan bilgileri okuyoruz. Ardından ilacı uygulama için hedef olarak görülen, bodrum, depo, kömürlük veya çatı aralığı gibi bölgelere toz halinde uygulayınız. Toz ilacı uygularken tozuşma ve solunma riskine karşı muhakkak solunum koruyucu bir bez maske kullanınız.

Büyük ve geniş bir alanı toz ilaçlama yapacak iseniz, tozuşan ilacın elbiseler ve bedeninize bulaşmasını engellemek için koruyucu tulum ve koruyucu gözlük de kullanabilirsiniz. Ayrıca toz ilacı pire ilaçlamasında verimli ve ziyan etmeden kullanabilmek için duster (toz halinde ilaç uygulama aparatı) ile kullanabilirsiniz.

Bodrum, sığınak, kömürlük, metruk halde tozlu ve atıl depolar gibi alanlarda özellikle kedi yavrulamasına bağlı olarak aşırı derecede pire istilası olabilmektedir.Eğer ahşap çatılı bir evde ikamet etmekteysek, çatı aralıkları da kuşların girişi sebebiyle kuş biti-akarlar için ideal alanlardır. Dolayısıyla varsa ahşap çatı aralarını da ilaçlamak kuş biti mücadelesinde işimizi kolaylaştıracaktır. 

Toz Ve Larvasit Pire İlaçları | Toz Pire İlaçları ya doğrudan toz halinde uygulanabilen veya su ile eritilerek pompa ile püskürtülerek uygulanabilen biçimdedirler. Silinmedikleri sürece kalıcılık koruyuculukları en yüksek ürünlerdir.

Pireler larva yoluyla çoğalırlar. Dolayısıyla temelde en çok karasinek ve sivrisinek gibi haşereler için kullanılan larvasit ilaçlar da pireler için kullanılabilir. Ancak larvasitler ergin haşerelerden ziyada larva aşamasındaki haşereler için üretilmiş olduklarından ergin pire ilaçlarıyla yapılacak ilaçlamalarda, pire yumurtalarından larvaya dönüşecek pireler için ilave tedbir olarak kullanılmalıdır. Profesyonel ilaçlamacıların genellikle kullanma biçimi ergin ilaçlarla karıştırarak tek uygulamada iki ilacı da alana ulaştırmaktır.

Pireler tıpkı karasinek ve sivrisinekler gibi larva yoluyla ürerler. Dolayısıyla özellikle hayvan barınakları, besihaneler vb pire sorununun kronik ve sürekli olabileceği alanlarda pire ilaçlamasında larvasit ürünlerinde pire ilacı ile beraber kullanılması pire mücadelesinde oldukça avantaj sağlamaktadır.

Toz ilaçların pire için kullanımı evler gibi birinci derecede yaşam alanlarımızda değil ama depo, sığınak, bodrum, kömürlük vb metruk tozlu ve insan hareketinin olmadığı alanlarda özellikle önerilir. Bu gibi mekanlarda bir duster (toz halinde ilaç atma aparatı) vasıtasıyla uygulanacak pire toz ilacı, hemen bütün diğer haşere ilacı formlarından (markaları veya etken maddeleri kastetmiyoruz, form olarak toz biçimini kastediyoruz) daha yüksek bir başarı sağlayacaktır. Toz halinde atılan ilaçlar yüksek kalıcılığa sahiptir. Bu durum atıldıkları bodrum benzeri tozlu alanlarda uzun süre çalışmalarını böylece pire sorununu ortadan kaldırmalarını sağlarken kalıcılıkları sebebiyle geleceğe doğru olası bir yeni pire sorununa karşı da tedbir üretmiş olacaktır.

Ancak toz halinde ilaç uygulamanın fazladan riskleri de vardır. Toz haşere ilaçları pudra gibidir. tozuşurlar ve zaten duster de bu şekilde tozuşturarak ilacı mekana dağıtmak için kullanılır. Ancak bu durum toz pire ilacının solunma riskini de beraberinde getirir. Ayrıca toz üzerimize, gözlerimize gelebilir. Bunlara engel olmak için koruyucu solunum maskeleri, beden koruyucu ilaçlama tulumları ve gözlerimizi korumak için koruyucu gözlükler kullanmak gereklidir.

Her türlü haşere sorununuzda doğru ürünü seçmek ve satın almak, doğru ürünü doğru uygulamak ve kullanmak konularında daha fazla bilgi ve destek için 'haşere ilaçları yardım' makalelerimizden destek alabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Ürünler

3.795,00 TL

- +

105,00 TL

- +

832,50 TL

- +

510,00 TL

577,50 TL

6.052,50 TL

510,00 TL

772,50 TL

1.320,00 TL

1.012,50 TL

307,50 TL

645,00 TL

202,50 TL

937,50 TL

202,50 TL

712,50 TL

712,50 TL

232,50 TL

240,00 TL

240,00 TL

382,50 TL

82,50 TL

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et