Sivrisinek İlaçları Nelerdir? | Açık Alanlarda Sivrisinek Mücadelesinde Hangi Ürünler Kullanılır? | Entegre Sivrisinek Mücadelesi Nedir, Nasıl Yapılmalıdır? | Belediyelerin Yürüttüğü Sivrisinek Mücadelesinde Kullanılan İlaçlar ve İlaçlama Yöntemleri Nelerdir? | Sivrisinek Oluşmaması İçin Önleyici Tedbirler Nelerdir? | Sivrisinek İlaçları Kullanımında Sisleme Yöntemi | Larvasitler
Sitemizde Sivrisinek İlaçları Kategorisinde Sivrisinek ilaçlaması için kullanılabilecek ürünleri tasnif ettik. Bunu yaparken teknik tasnif ve ayrımlar yerine uygulayıcının mekanın ve benzeri şartların gerektirdiği biçimde bir yol izlemeyi tercih ettik. Tavsiye niteliğinde Sivrisinek ilaçlarını Kokusuz Sivrisinek İlaçları | Kokulu Sivrisinek İlaçları | Sivrisinek Larvasit İlaçları | başlıkları altında topladık. Ayrıca sivrisinek mücadelesinde kullanılan makine ve aletleri Sivrisinek Mücadele Ürünleri Kategorisinde bir araya getirdik.
Kokusuz Sivrisinek İlaçları | Bu ürünlerle ilgili detaylı bilgiyi linke tıklayarak edinebilirsiniz. Kokusuz sıvı konsantre Sivrisinek ilaçları iç ve dış mekanlarda kullanılabilirler. Sağlık ve güvenlik açısından kokulu ilaçlara nisbetle özellikle iç mekanlarda ilk tercih edilebilecek ürünlerdir. Genellikle kosantre formda ve su ile çoğaltılarak kullanılan ürünlerdir. Sıkıldıkları bölgelerde silinmedikleri sürece kalıcı koruyucu olarak çalışmaya devam etmeleri kokulu Sivrisinek ilaçlarına göre diğer bir ayırıcı özellikleridir. Açık ve Kapalı alanlarda Sivrisinek İlaçlaması için kullanılabilirler. Kokusuz olarak tasnif ettiğimiz ürünler su bazlı olmaları sebebiyle ortamda haşere ilacı kokusu bulunmaz. Ancak türlü hassasiyetteki bünyeler açısından tamamen kokusuzdur anlamı çıkarmamalıyız. Genellikle ve bir çok kişi açısından kokusuz olarak nitelenebilecek bu ürünler bir kısım bünyeler tarafından hafif bir koku ile tanımlanabilir.
Kokulu Sivrisinek İlaçları | Bu tip ürünler solventlerine bağlı olarak muhtelif biçimde buharlaşan ve ortamda koku yapan ürünlerdir. Bu ürünlerin kokusuz ilaçlar gibi kalıcılık ve koruyuculukları pek yoktur. Ancak çalışma biçimleri itibarıyla Sivrisinek için ani etkilidirler. Kokusuz İlaçlar ise daha yavaş çalışmaktadırlar. Özellikle belediyeler, askeriyeler, siteler, geniş açık alanlarda Sivrisinek mücadelesi yürütmesi gereken besi çiftlikleri gibi işletmeler için en çok tercih edilen uçkun haşere ürünleridir. Araç arkası ULV cihazları, Blowerler, Mistblowerler, Termal veya soğuk sisleme makinaları ile kullanılmaya uygun bir çok türü mevcuttur. Ergin Sivrisinek mücadelesinde açık arazilerde düzenli periyotlarla uygulanabilir. Sağlık ve benzeri riski olan kişilerce özellikle kapalı iç mekanlarda kullanılması tavsiye edilmez.
Kokulu veya kokusuz sınıfta olsun Sivrisinek ilaçlarında 3 veya 2 aktifli kendinden karışım ilaçlar daha fonksiyonel ve başarılıdırlar, bu sebeple yoğun ve kronik haşere sorunu olan yerlerde bu tür ilaçları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Larvasit Sivrisinek İlaçları ise Sivrisinek larva mücadelesinde kullanılmak için üretilmiş ve ergin Sivrisinek mücadelesinde destekleyici ilaçlardır. Sivrisinekler Foseptikler, göl ve dereler, küçük ve büyük su birikintileri vb alanlarda larva yoluyla ürerler. Larvasit ürünler en basit biçimiyle Sivrisinek larva halinde yani doğmadan öldürmeye yöneliktirler. Bazı durumlarda, havuz göl gölet gibi su alanlarında balık ve diğer canlılara zarar vermemek için biyolojik veya biyo rasyonel denilen larvasitler kullanılması gerekebilir.
Sivrisinek Mücadele Ürünleri | sitemizde sivrisinek aerosollerinden mat veya likit sivrisinek kovucu ürünlere kadar tüm amatör pratik veya profesyonel sivrisinek mücadele ürünlerini temin edebilirsiniz. Ayrıca arazilerde sivrisinek mücadelesi için belediyeler tarafından kullanılan Araç üstü ULV soğuk sisleme makinaları ve benzeri tüm cihazları da sitemizden temin edebilirsiniz.
Son olarak bilinmesi gereken husus ise, Jel Haşere İlaçları hariç kokulu, kokusuz veya toz formu ilaçlar genellikle tüm haşereler için etkili genel amaçlı haşere ilaçlarıdır. Etken madde itibarıyla çok defa bir ürün tüm haşere türleri için çalışmaktadır. Ancak üretici firmalar etiketlerinde ürünle hedefledikleri haşereleri ve piyasa taleplerini dikkate alarak belli başlı haşereler için haşere resimlerini ve kullanım dozajlama bilgilerini vermekle yetinmektedirler. Tabi bazı ürünlerin sadece hedef haşereye yönelik olduğu ürünlerde vardır. Bu hususları dikkate alarak Haşeremarket olarak ürünlerin açıklamalarına tarafımızdan hangi haşereler için tavsiye edildiğine dair 'şu haşereler için tavsiye edilir.' başlığı ekledik. Dilerseniz tavsiyelerimiz doğrultusunda ilgili ürünü sipariş verip kullanabilirsiniz. Veya ürün resminden etiketine bakarak sizin bilginize göre bir ürün seçebilirsiniz.
Haşere Market Olarak sitemizde 'tarım ilaçları' satılmamaktadır. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı 'halk sağlığı' sınıfı ilaçlardan oluşmaktadır. Ev, İşyeri vb insan yaşam alanlarında tarım ilaçlarının kullanılması yönetmelikçe yasaklanmıştır.
Haşere İlaçlarını kullanırken İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, Sivrisinek ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.
Evlerimizde, özellikle yatak alanlarımızda uyurken bizleri sokan veya rahatsız eden basit sivrisinek sorunlarınız için Haşeremarket olarak bizim tavsiyemiz prize takılarak kullanılan elektrikli mat veya likit sivrisinek kovuculardır. Zira yattığımız odalar ve yaşam alanlarımıza ne kadar az kimyasal sokarsak o kadar doğru olacaktır. Bu cihazlar sivrisinekler için gayet etkilidirler. Ancak sadece takıldıkları oda için geçerlidirler. Diğer yandan bu cihazları takmanıza rağmen sivrisinekleri etkilemediğini düşünüyorsanız, sizin bir sivrisinek sorununuz değil bir tatarcık-yakarca sorununuz var demektir. Tatarcıklar sivrisineklere çok benzeyen fakat daha küçük ve sokmaları çok daha sancılı ve kaşıntılı olan ama aslında tam olarak sivrisinek olmayan canlılardır. Genellikle usaresinde yağ bulunduran ağaçlar ve bitkilerin olduğu bölgelerde bulunurlar. Tatarcıklar bu sebeple genellikle yazlıklar ve çiftlik alanlarında bulunurlar. Bu haşereler için kokulu veya kokusuz sivrisinek ilaçlarından (ki çoğunlukla genel amaçlı haşere ilaçlarıdır.) biriyle bahçe ve çevre ilaçlaması yapmak gerekir.
Tüm ilaçlar için ürün üzerinde kullanım ve dozajlama ibareleri verilmiştir. Bunları okuyunuz ve bu ibarelere uyunuz. Haşere Market olarak bizim profesyonel uygulayıcı tavsiyemiz tüm Sivrisinek ilaçlarını uyguladıktan sonra uygulanan kapalı mekanı en az 2 saat kapalı tutup ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak girmenizdir.
Özellikle çiftlik site benzeri büyük arazilerin ilaçlamasında alanın büyüklüğüne göre açık alan ilaçlaması için kullanılabilen araç arkası veya araç üstü ULV ilaçlama makinalarını kullanmak hem verimlilik ve hem de maaliyeti düşürmek açısından ilaçtan tasarruf imkanı sağlar. Belediyeler bu tip cihazlarla mahalle ve arazi ilaçlamaları yapmaktadırlar. Daha küçük açık alanlar için sırt tipi veya çekçek tipi pulverizatör veya ULV cihazları tercih edilebilir. Bu tip makine ve cihazları sitemizde bulabilirsiniz.
Son bir husus olarak, Sivrisinek Mücadelesinde doğru ürünü doğru ve yeterli miktarda doğru bölgelere uyguladığınızdan emin olunuz. Haşere mücadelesinde en önemli husus ne kadar pahalı veya ucuz olduğuna bakmadan bir ürünü satın almak değil, onu doğru kullanmaktır.
6.855,00 TL
915,00 TL