Toz böcek ilaçları, sıvı haşere ilaçlarında kullanılan böcek öldürücü etken maddelerin toz formunda ambalajlanmasıyla üretilen ilaçlardır. Toz ilaçlar, 'suda ıslanabilir-eriyebilir toz ilaçlar' ve 'doğrudan toz halinde kullanılabilir toz ilaçlar' veya suda eriyebilir granül (nescafe gibi granül halinde) ilaçlar olarak ayrılabilmektedir. Suyla eritiliğp kullanılan ilaçlarda uygulama genellikle kokulu veya kokusuz sıvı ilaçlarda olduğu gibi yapılır. Ancak toz partikülleri sıvı ilaç formlarına göre daha büyük olduğu için bu tip ilaçlamalarda her ne kadar koku olmasa da, leke kalabilmektedir. Bu leke silindiği zaman çıkabilirdir.
Toz ilaçların en büyük avantajı, jel veya sıvı ilaç uygulanamayan, kanal, rogar, kanalizasyon gideri gibi alanlarda yüksek başarı sağlamasıdır. Ayrıca toz ilaçları kömürlük, mezbele halinde depo, bodrum vb alanlarda, pire ve tüm haşereler için bir maske ile solunma riskini ortadan kaldırdıktan sonra kullanmak oldukça başarı getirecektir. Toz ilaçlar haşereler için genellikle en yüksek dozaj ve etki derecesine sahiptirler. Kuru form olmaları sebebiyle atıldıkları bölgede en uzun kalıcılık sağlarlar. Ancak tozuşma ihtimalleri (pudra gibidirler ve havada tozuşarak yüzebilirler, bu ise solunma riskini getirir) sebebiyle birincil derecedeki yaşam alanlarında doğrudan toz halinde uygulanması ya uzman uygulayıcı tarafından olmalı veya tavsiye edilmez. İç mekanlarda özellikle yağlı tortuların biriktiği restaurant gıda işleme alanlarında buzdolabı motorları, makina ekipman kirli ve yağlı aralıkları gibi bölgelerde duster (toz ilaç atma aparatı)yla uzman kullanıcılar tarafından hedefe yönelik kullanılabilmektedir.
Haşere ilacı formlarıyla ilgili karşılaştırmaya dair daha fazla bilgi için 'En etkili haşere ilacı hangisidir?' başlıklı yardım makalemizden destek alabilirsiniz.
Diğer bir toz ilaç biçimi, karınca granül yemi, karasinek granülü, gibi granül form olanlarıdır. Bunlarla ilgili bilgiyi her haşere ilacı biçimine ait kategorinin üstündeki bilgi bölümlerinde bulabilirsiniz.
Yukarıdaki bilgi sekmesinde toz ilaçların kullanımı ile ilgili bilgiler verilmiştir. Kalorifer böceği, iç mekanlarda özellikle evlerimizde mutfakta sorun olan haşerelerdendir. Hal böyle olunca yukarıda anlatılan tozuşma, solunma ve bulaşma riskleri göz önünde bulundurulmalı ve mecbur kalınmadıkça toz halinde haşere ilacı uygulaması iç mekanlarda yapılmamalıdır.
Ancak suda eriyebilen ve suda ıslanabilen formdaki toz ilaçlar, su ile eritilerek, tıpkı kokulu kalorifer böceği ilaçları veya kokusuz sıvı kalorifer böceği ilaçlarında olduğu gibi uygulanabilir. Sonrasında sıvı ilaçlarla yapılan ilaçlama sonrası temizlik işlemleri ihmal edilmeden ve aynıyla yapılmalıdır.
100'lerce Haşere İlacının uygulayıcılığını ve satış bayiliğini yapan, Haşere Mücadele Uzmanı; Haşere Market olarak bizim tavsiyemiz:
Evinizde kaloriferböceği sorununuz var ise, Kalorifer böceği-Hamam Böceği Jel ilaçlarından sitemizde sunulan profesyonel kalitedeki ürünlerden birini satın alıp, sitemizdeki haşere ilacı kullanım ve uygulama bilgileri doğrultusunda kullanarak en risksiz ve kolay yoldan kalorifer böceğinden kurtulmanızdır. Bu konuda gerekli daha fazla bilgiyi Kalorifer böceği jel ilaçlaması nasıl yapılır? ve Hamam böceği jel ilaçları hakkında bilgi. başlıklı makalelerimizde bulabilirsiniz.
Temel olarak yukarıda yaptığımız biçim bir kalorifer böceği ilaçlamasından sonra mekanda kalınabilir. Zira toz kaloriferböceği ilaçları kokusuzdur. Ancak toz halinde atıldığında solunma riski mevcuttur. Ancak makalenin başında belirttiğimiz sağlık vb hususlar sebebiyle tedbir almak gerekebilir. Dolayısıyla her ihtimale karşı bir tedbir almak isterseniz, bunu destekleriz ve 2 saat kadar mekanı terk edip ardından havalandırıp temizlik yaparak girmenizi öneririz.
Toz Kalorifer böceği İlaçlamasından Sonra Temizlik Yapmak Gerekir mi?Bariyer yöntemiyle yapılan ilaçlamada dikkat edilirse ilaç mümkün olduğunca, böceklerin barınma, yuvalanma, yumurtlama bölgelerine ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Dolayısıyla zaten bir temizlik yapılacaksa bile ilacı sıkarak göndermeye çalıştığımız süpürgelik ile duvar aralığını, eşya ile zemin aralıklarını silmemiz mümkün olmayacaktır. Ancak süpürgelik arasına ilaç gönderirken çevreye ilaç bulaşmış veya sıçramış ise, süpürgeliğin üzerini ve çevreyi silebilirsiniz. Aynı yöntem diğer bölgeler için de geçerlidir.
Kalorifer Böcekleri İçin Evi ilaçlama kesin çözüm mü?Hedef haşere için doğru seçilmiş bir kokusuz ilaç ve yine hedef haşere türüne göre doğru yapılmış bir uygulama haşere sorununuza kesin çözüm olacaktır. Haşere Market'in bu konuda sizlere sunduğu bilgi ve tavsiyeleri takip ederseniz evinizde basit haşere sorunlarından derhal kurtulabilirsiniz.
Ancak kalorifer böcekleri mücadelesi zor canlılardır. Çok fazla yumurta bırakırlar ve biz ilaçlama yoluyla her zaman kalorifer böceklerine erişemeyebiliriz. Bu gibi sebeplerle, Kalorifer böceği ilaçlaması yaptıktan yaklaşık 15-20 gün sonra kalorifer böcekleri bitmiş olsa bile, ikinci bir ilaçlama daha yapmayı önermekteyiz.
Toz ve sıvı ilaç Kullanmadan da Kokusuz Kalorifer Böceği İlaçlaması Mümkün müdür?Evet mümkündür. Hamam böceği, kalorifer böceği, kakalak, kara fatma tabir edilen türler ile, karıncalar için 'jel böcek ilacı' kullanmak yoluyla kokusuz ve hatta toz ve kokusuz sıvı ilaçlara göre daha risksiz ve temiz bir ilaçlama yapmak hem mümkün hem daha kolay olacaktır. Jel Kalorifer Böceği İlacı ile ilgili yardım makalemizi okuyunuz.
Unutmayınız. Toz Kalorifer Böceği İlacı İnternetten veya Mağazadan Alınır; Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!..