Tüm Haşere İlaçlarında 1500₺ Üzerine Ücretsiz kargo | Stoktan Aynı Gün Kargoya Verilir | Haşere İlaçlarında %30'a Varan İndirimler | Sipariş Verin Haşerelerden Kurtulun! | Böcek İlacı, Fare Zehiri, Haşere İlacı İnternetten Veya Mağazadan Alınır, Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!.. | Haşere Market; Haşere Mücadele Uzmanı. | 25 Yıllık Malzeme ve Saha Tecrübemizle Hizmetinizdeyiz. |

Haşere Market Blog
Yayın Tarihi : 29.06.2024 12:03 | Güncellenme Tarihi : 06.08.2024 09:51 | Karınca İlacı Yardım
Karınca Jeli Nedir? | Karınca Jel İlacı Nasıl Kullanılır? | Karınca Jeli Haşere Market

Karınca Jel İlacı Nedir?

Jel ilaçlar genellikle bir şırınga içinde kullanıma hazır, günün her saatinde uygulanabilen, temizlik gerektirmeyen insan sağlığına zararsız ve doğru kullanıldığında karınca, hamam böceği türlerinde diğer ilaçlara nisbetle zahmetsizce kesin çözüme götürebilecek formda haşere ilaçlarıdır.

Çekici feromon ve gıda katkıları vb ajanlar vasıtasıyla sadece karınca için üretilmiş jel ilaçlar yanında son zamanlarda hem karınca hem de hamam böceği türleri için çalışan jel ilaçlar daha çok talep görmektedir.

Karıncalar koloni halinde yaşarlar. Evimizde duvar içlerinde tuğla boşluklarına, prizlere bağlanan elektrik hat boruları içlerine vb alanlara koloni kurabilirler. Bu sebeple karınca mücadelesinde öncelikli hedef tek tek karınca öldürmek değil, koloniyi ortadan kaldırmak olmalıdır. Karıncalar 'organize zekayı' temsil ederler.

Karınca jel ilaçları karıncaların bu durumu gözlenerek üretilmiş ürünlerdir. Karınca, son derece değerli jel damlasını yer, fazlasını ise kolonide bulunan yavrulara ve diğer karıncalara götürmek ister. Böylece belli bir zaman sonra biz duvar içinde koloniye ulaşamasak bile jel ilaç taşınma yoluyla koloninin tüm üyelerine ulaşmış olur. Bu ise evimizdeki karınca sorunu için kesin çözüm demektir.

Haşere Market, sitemizde Haşere İlaçları >> Karınca İlaçları >> Karınca Jel İlaçları kategorisinde karınca için kullanabileceğiniz tüm karınca jellerini bulabilirsiniz.Ayrıca bu makalenin altında da bir kısım karınca jelini inceleyebilirsiniz.

Karınca Jeli Nasıl Kullanılır?

  1. Karınca Jelleri iç mekan ilaçlarıdır. Açık alanlarda kullanımı efektif olmayacaktır. 
  2. Karınca Jelini tozsuz yağsız ve aşırı kirli olmayan yüzeylere uygulamak en doğrusudur.
  3. Bir şırınga içinde olan karınca jelini haseremarket.com sitemizden sipariş ediniz. Arkasından bastırınız, ucundan jel (krem benzeri mai ecza) çıkacaktır. Ortalama metrekareye veya bir hat üzerinde ortalama her bir metreye bir damla olacak şekilde 0,01 gr (toplu iğne başı kadar) jel damlası bırakarak uygulama yapılır.
  4. Evlerimizde veya benzeri mekanlarda karıncaların duvar içlerinden, prizlerden çıktıklarını gözlemlemişsinizdir. Karıncalar bir yol halinde takip edildiğinde çıkış noktaları bu benzeri bölgeler olarak tespit edilebilir. İşte karınca jel damlalarını, bu yol güzergahlarında birer metre arayla damlatarak çıkış noktalarına kadar uygulayabilirsiniz. Ayrıca çıkış noktası tespit edilebilmişse, bu nokta civarına 4-5 damla daha bırakmak faydalı olacaktır. 
  5. Çıkış noktaları ve yol güzergahlarını tespit edemediğimiz evin veya odanın içine yayılmış bir karınca istilası söz konusu ise, odada tüm süpürgeliklerin duvarla veya zeminle birleştiği aralıklara birer metre arayla karınca jel damlasını bırakarak tüm odayı geziniz.
  6. Karınca jeli karıncalar için mükemmel gıda ve feromon ilaveleri sebebiyle son derece caziptirler. Dolayısıyla ortamda dağınık halde karınca sorunu varsa bile siz yukarıda bahsedilen yöntemi uygulayın, ortalıkta görünen karıncalarda bir müddet sonra yok olacaklardır. Ortalıkta tek tek karınca avlamaya çalışmayın. Bahsettiğimiz işlemi yapın, yeterlidir.
  7. Karınca ile ilgili bahsedilen bölgelere damlatılmış jel damlalarını silmeyin. Damlalar damlatıldıkları yerde muhtelif şartlara göre 1 ila 2 ay kadar çalışmaya devam edecektir. Bu da olası bütün karınca popülasyonunun ve karınca kolonisinin tükenmesini sağlayacak ve sizi kesin çözüme ulaştıracak yeterli zamandır.

İşte, 'Evdeki karıncalara kesin çözüm nedir?' sorunuzun en doğru ve sağlıklı cevabı budur. 25 yıllık saha ve malzeme tecrübesiyle Haşere Market, interneti 'çöplük' haline getiren satış veya google'da öne çıkma (veya her ne sebeple ise) kaygılı yanlış bilgilendirmeler arasından sizlere doğru ürün ve bilgiyi sunma amacındadır.

Karıncalar için en etkili ilaç nedir?

Bu sorunun cevabı karınca sorununun görüldüğü mekana göre değişir.

Eğer ev benzeri bir kapalı alanda karınca sorunumuz varsa yapılması gereken Haşere Market'ten tavsiye ettiği jel karınca ilaçlarından alıp yukarıda verdiği bilgiler doğrultusunda kullanmaktır.

Aynı biçimde kapalı ve bahçe balkon benzeri açık alanlarda eğer jel kullanamayacaksak ikinci en sağlıklı ve riski az yol kokusuz karınca ilacı kullanmaktır. 

Bir üçüncü yöntem ise karınca granül yem ilaçlarını kullanmak olabilir. Bu ürünler granül biçiminde ve yine karınca jelleri gibi çekici yem formunda ilaçlardır. Jel karınca ilaçlarıyla aynı biçimde çalışırlar. Tek fark formlarının granül-toz biçiminde olmasıdır. Karınca granüllerinin diğer bir kullanım alanı da bahçe çimi, ekili sebze ve bitkilere musallat olan karıncaları yok etmek olabilmektedir. Çim tohumlarını veya bitkilere zarar veren karıncalar için bahçe alanımıza granül karınca ilaçlarını serperek kullanabiliriz. Bahçe çim firmaları bu yöntemi kullanmaktadır.

Son olarak açık alanda yoğun bir karınca sorunumuz varsa ve diğer haşerelerle beraber etkin bir açık alan karınca ilaçlaması yapacaksak kokulu karınca ilaçları kullanmak da işimize yarayacaktır.

Dikkat edilirse 'en etkili karınca ilacı hangisidir?' sorusunun cevabı aslında 'en az riskle ve en sağlıklı yöntemle mekanımda sorun olan karıncadan nasıl kurtulurum?' sorusunun cevabıyla ilgilidir. Yoksa karıncalar naif canlılardır; kolonya bile ölürler. Ancak karıncalar koloni halinde yaşarlar ve 'organize zeka'yı temsil ederler dolayısıyla karınca sorunundan kurtulmak karınca öldürmek değil, koloniyi tüketmekle ilgilidir. 

Bu bağlamda, 'limon koyarsan karınca biter, olmadı sirkeli su yaparsan karıncanın kökü kurur, daha olmadı karbonat var, en olmadı 'karınca muskası kesin çözüm' gibi anlamsız, lüzumsuz ve bilgisiz lafazanlıkları sergileyenlerin sizi karıncalardan kurtarmak değil, başka bir maksatla (google'da yer tutmak ve reklam almak için tık sayısını arttırmak veya -mesela- bir pazaryeri olarak satış miktarını arttırmak ve satıcının sattığı ürün üzerinden komisyon almak gibi) karşınıza çıktıklarını unutmamanızı öneririz. Zira konu karınca öldürmekse, bunlara ve bu zahmete ne hacet; üzerine basın ölsün!..

Unutmayınız,

Karınca İlacı ve Karınca Jel İlacı İnternetten veya Mağazadan Alınır; Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!..

Tavsiye Edilen Ürünler

82,50 TL

- +

52,50 TL

142,50 TL

240,00 TL

52,50 TL

157,50 TL

232,50 TL

60,00 TL

45,00 TL

150,00 TL

105,00 TL

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et