Tüm Haşere İlaçlarında 1500₺ Üzerine Ücretsiz kargo | Stoktan Aynı Gün Kargoya Verilir | Haşere İlaçlarında %30'a Varan İndirimler | Sipariş Verin Haşerelerden Kurtulun! | Böcek İlacı, Fare Zehiri, Haşere İlacı İnternetten Veya Mağazadan Alınır, Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!.. | Haşere Market; Haşere Mücadele Uzmanı. | 25 Yıllık Malzeme ve Saha Tecrübemizle Hizmetinizdeyiz. |

Haşere Market Blog
Yayın Tarihi : 08.06.2024 17:59 | Güncellenme Tarihi : 27.07.2024 12:39 | Hamam Böceği İlacı Yardım
Hamam Böceği Jeli Nasıl Kullanılır?

Hamam Böceği Jeli Nedir?

Jel formu böcek ilaçları uzunca bir süredir piyasada olsa da diğer böcek ilacı formlarına göre nisbeten daha yeni kuşak haşere ilaçları arasında anılmaktadırlar. Tüp veya krem biçimleri olsa da jel hamam böceği ilaçlarının en yaygın kullanıma hazır ambalaj biçimi şırınga formunda olanlarıdır. Bu ambalaj biçimi kullanım kolaylığı açısından en uygun formdur.

Hamam böceği jeli, temelde hamam böceklerine etkili bir etken madde (genellikle sentetik piretroidler) ile, hamam böceklerinin tercih ettikleri gıda türevleri, feromon veya cazip gıda efekti veren çekici ajanlar ve kullanım kolaylığı, akışkanlık sağlayıcı, kuruma önleyici belli kimyasalların uygun bir terkibi olarak üretilmiş hamam böceği yemleridir.

Hamam Böceği Jeli Nasıl Öldürür?

Hamam böceği jeli uygulandığı noktada çekici cazip ajanlar sebebiyle yakın çevresindeki hamam böceklerini kendine davet edecektir. Sonrasında gıda ve türev katkılar sebebiyle kendileri için son derece kıymetli ve enerjisi yüksek bir gıda intibaı uyandırdığı için jel, hamam böcekleri tarafından tüketilecek, yenilecektir. Hamam böceği yem ile birlikte etkili öldürücü maddeyi de bünyesine almış olur. Ancak öldürücü etken maddenin çalışma biçimi itibarıyla jel yemi tüketen hamam böceği hemen ölmez; bünyesi ve etken maddenin çalışma biçimine bağlı olarak ortalama 12-18 saat civarında kesin ölümler gerçekleşmeye başlar. Fakat bu gecikmeyi negatif bir durum veya ilacın etkisinin zayıflığı olarak algılamayınız. Zira bu ilaçlar hamam böceklerinin yaşam tarzları ve beslenme biçimleri gözlenerek tasarlanmış nitelikli ilaçlardır.

Hamam böcekleri birbirlerinin ölülerini ve dışkılarını tüketirler. Hatta en sevdikleri gıdalar bunlardır diyebiliriz. İşte bu beslenme alışkanlığı jel hamam böceği ilaçlarının sadece bir adet hamam böceğini yok etmesini değil, ortamdaki tüm hamam böceklerini yok edebilmesini sağlayacak 'domino etkisi' imkanını sağlar. 

Domino Etkisi Nedir?

Hamam böcekleri birbirlerinin ölülerini ve dışkılarını tüketirler demiştik. Jel hamam böceği ilacı içinde bulunan öldürücü aktif madde yapısı itibarıyla 12-18 saat sonra tam manasıyla öldürücü etkisini gösterir. Böylece jel yemi tüketen hamam böceğinin diğer hamam böceklerinin barınma alanlarına, yuvalarına gitme imkanı sağlar. Ölüm buralarda gerçekleşir. Öldürücü etken madde ölen hamam böceğinin ölüsünü veya dışkısını tüketen diğer hamamböceklerine geçer. Böylece etken madde bir kaç adım ilerleyebilir ve diğer hamam böceklerinin de berteraf edilmesini sağlar. Bu geçiş etkisine 'domino etkisi' denilmektedir.

Jel hamam böceği ilaçlarının kullanıcıya sağladığı en büyük avantajlardan biri bu domino etkisi ile gerçekleşmiş olur. Zira muhtelif sebeplerle bizler ortamdaki tüm hamam böceklerine ulaşamayabiliriz. Ancak hem çekici ajanlar sebebiyle jel yem hamam böceklerini kendine çeker ve hemde domino etkisi ile bizim hamam böceklerine ulaşma imkanımız olmasa bile öldürücü zehiri hamam böceklerine ulaştırmış olur. Görüleceği üzere hamam böceği ilaçlamada en büyük yardımcılarımızdan biri hamamböceği jelleri olacaktır.

Hamam Böceği Jeli İşe Yarıyor mu?

Yukarıda yapısı ve çalışma biçimini açıkladığımız hamam böceği jelinin işe yaramaması mümkün değildir. İşe yarama veya yaramama konusundaki tereddütlere yol açan bir kaç faktör olabilir, onları açıklayabiliriz.

1- Her üründe olduğu gibi hamam böceği jeli için de geçerli olan ilk husus kaliteli bir ürün temin etmek olmalıdır.

2-Yine her üründe olduğu gibi jel hamam böceği ilaçları içinde geçerli olan bir düstur olarak, bir ürüne -ucuz ya da pahalı- para ödemek sorunu çözmez, sorunu ürünü doğru kullanmak çözer.

Haşere Market olarak, 25 yıllık saha ve malzeme bilgisi tecrübemizle, sitemizde kendi ilaçlama uygulamalarımızda da kullandığımız, neticesi ve kalitesi tarafımızdan gözlenmiş ürünleri sizlere sunmaktayız. (Bu manada sitemizde ismini bir biçimde duymuş olabileceğiniz ancak biz profesyonel ilaçlamacılar açısından yetersiz olan basit hırdavatçı kalemi ürünler bulunmayabilir.) Aynı biçimde, Haşere İlaçları > Hamam Böceği İlaçları > Jel Hamam Böceği İlaçları kategorisi altında sizlere tavsiye ettiğimiz ürünlere ait, gerek kategori sayfası baş tarafındaki sekmeli açıklamalarda ve gerekse ürün açıklamaları içinde ürünleri doğru kullanma bilgilerini görsel ve yazılı olarak açıklamaktayız. Bunları yaparak size bir ürün satmaktan ziyade sorununuza uygun ürünü temin etmenizi ve sorununuzu çözmenin yollarını üreterek yardımcı olma yolunu amaçladık.

Hamam Böceği Jeli Nasıl Uygulanır?

Sitemizde Haşere İlaçları > Hamam Böceği İlaçları > Jel Hamam Böceği İlaçları kategorisinin üst kısmındaki sekmeli açıklamalarda hamam böceği jellerinin nasıl kullanılması gerektiğine dair genel açıklamaları, yazılı, resimli ve videolu olarak bulabilirsiniz. Burada bunlara ek olarak bir takım dikkat edilmesi gereken hususları ilave edebiliriz.

1- Jel Hamam Böceği İlaçları 'iç mekan' ilaçlarıdır. Tozsuz, silinmeyecek, yıkanmayacak bölgelere uygulanmalıdır.

2- Ürün Şırınga içindedir. Arkasından bastırınız. Ucundan krem-jel biçiminde toplu iğne başı kadar bir damlayı hamam böceği hareketini gördüğünüz aralık, çatlak vb silinmeyecek alanlara bırakınız. Daha büyük damla damlatmayınız; daha büyük damla daha çok iş yapmaz, ziyan etmiş olursunuz.Bir bölgeye büyük bir adet damla yerine, eğer hamam böceklerinin yoğun olduğunu düşünüyorsanız, o bölge civarına küçük birden fazla damla bırakınız.

3-Buzdolabı, bulaşık makinesi vb eşyaları çekip altlarında varsa tozu silin. Altlarına, arka duvarlarına vb 8-10 damla değişik bölgelere bırakınız.

4-Mutfak dolapları menteşelerinin içleri, dolap-duvar birleşme noktaları, süpürgelik-duvar birleşme aralıkları gibi bölgelere damlalar bırakınız.

5- Aşağıdaki jel hamam böceği uygulama resimli tariflerini inceleyiniz. Tarifte belirtilen noktaları ve/veya evinizde benzer nitelikte olan bölgeleri ilaçlayınız.

Hamam Böceği Jeli Etkisi Ne Kadar Sürer?

Hamam böceği jelleri, ürün ve marka farklılıkları olsa da, genellikle damlatıldıkları bölgede silinmedikleri sürece 45-60 gün arasında çekiciliklerini korumakta ve civardaki böcekleri kendine çekerek öldürmektedir. 60 gün sonrasında da jel öldürücülüğünü muhafaza etse de, artık cezbediciliği kalmamaktadır. Ancak yemle karşılaşan hamam böceği için hala cazip bir gıdadır ve denk gelirse tüketecek ve berteraf olacaktır.

Unutmayınız.

Jel Hamam Böceği İlacı İnternetten veya Mağazadan Alınır; Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!..

Tavsiye Edilen Ürünler

82,50 TL

- +

240,00 TL

52,50 TL

157,50 TL

232,50 TL

60,00 TL

45,00 TL

105,00 TL

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et