Tüm Haşere İlaçlarında 1500₺ Üzerine Ücretsiz kargo | Stoktan Aynı Gün Kargoya Verilir | Haşere İlaçlarında %30'a Varan İndirimler | Sipariş Verin Haşerelerden Kurtulun! | Böcek İlacı, Fare Zehiri, Haşere İlacı İnternetten Veya Mağazadan Alınır, Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!.. | Haşere Market; Haşere Mücadele Uzmanı. | 25 Yıllık Malzeme ve Saha Tecrübemizle Hizmetinizdeyiz. |

Haşere Market Blog
Yayın Tarihi : 26.07.2024 10:59 | Güncellenme Tarihi : 13.08.2024 12:12 | Bayer-Envu Haşere İlaçları
Bayer-Envu Haşere İlaçları | Fare ve Fare İlaçları | Hakkında

Haşere İlacı İnceleme: Bayer-Envu

Bayer firması Çevre sağlığı ürünleri bölümünü ENVU firmasına devretmişti. Konuyla ilgili Haşere Market bilgilendirme makalesine buradan ulaşabilirsiniz. Bayer'den ENVU'ya geçiş ile ilgili kullanıcılar açısından ilk göze çarpan husus, internet sitesinde yapılan hem görsel-estetik ve hemde içerik açısından değişiklikler olmaktadır. ENVU, daha kullanıcı dostu, teknik bilgilerden ayrı olarak son kullanıcıya yönelik ürün açıklamaları ve özellikle son kullanıcıya yönelik hedef haşereye yönelik yönlendirmeler yapan açıklama metinleri içeren bir web site sunmayı tercih etmiş görünmektedir.

ENVU'nun, sitesinde, portföyünde bulunan haşere ilaçlarını belli haşere türlerine göre tavsiye niteliğinde tasnif edilmiş olarak sunma yoluna gittiğini görmekteyiz. Haşere Market kategori yapısına benzer bir biçimde yaptığı bu tasnifi beğendik. Kullanıcı açısından faydasına binaen bu tasnife ve (Bayer) ENVU'nun ilgili makalesine paralel bir makale dizisi hazırlamayı uygun bulduk.

Firma Çevre Sağlığı-Haşere İlaçları Portföyünde eski ve bilinen ürünlerin yanında son dönem kullanıma sunulan fakat pek fazla bilinmeyen ürünlerini de hedef haşere tavsiyesi yaptığı kategorizasyonuna eklemiş. Böylece Bayer'den ENVU'ya aktarılan ve sunulan ürün portföyü aşağıdaki gibi oluşmuş olmaktadır:

Bayer Envu Rodilon Paste | Bayer Envu Rodilon Mum Blok | Bayer Envu Solfac WP 10 | Bayer Envu Pybuthrin EW | Bayer Envu Maxforce Platin | Bayer Envu Maxforce Prime | Bayer Envu K-Othrine WG 25 | Bayer Envu K-Othrine PZ SC | Bayer Envu K-Othrine SC 50 | Bayer Envu Ficam WP 80 | Bayer Envu K-Othrine EW 

Haşere Türü: Fare ve Türleri

Fareler Yaşam alanlarımızda en sık karşılaştığımız haşere-zararlı türlerinin başında gelmektedir. Haşere Market olarak, fare mücadelesi ve profesyonel fare zehirleri, fare berteraf etmede kullanılan alet ve ekipmanlar gibi tüm ürünleri sunmaktayız. Bayer-Envu'nun fare mücadelesi için portföyünde bulunan fare yemleri 'Rodilon Grubu' adı ile sunulmaktadır. Sitemizde Rodilon grubu fare zehirlerini, pasta ve mum blok olarak bulabileceğiniz gibi, Perakende için sunulan Racumin grubu fare zehirlerini de bulabilirsiniz.

Bu makalede Fareler hakkında teknik ve doğru bilgileri bulabileceğiniz gibi, fare için kullanılabilecek ilaçların bir kısmını da aşağıda tavsiye edilen ürünler bölümünde bulabileceksiniz.

Fare ilacı almak, hangi fare zehirinin siz ve mekanınız için daha doğru seçim olacağını öğrenmek ve fare İlaçlama ipuçları için Fare Zehirleri Yardım bölümündeki makalelerden yardım alabilir, Fare Sorununuza uygun fare zehiri satın almak için ise Fare Zehirleri Kategorisindeki bilgi sekmelerine başvurabilirsiniz.

Ana Sınıf: Kemirgenler

Kemirgenlerin dünyanın her yerinde insanların en çok mücadele ettiği zararlı canlı olduğu söylenebilir. En yaygın üç zararlı canlı şunlardır:

  • Kahverengi Sıçan
  • Kara Sıçan
  • Ev Faresi

Her kıtada bulunurlar. Gıda üretiminde zarar ve kayıptan yapısal hasara ve hastalık taşımaya kadar pek çok farklı soruna neden olurlar.

Sıçanlar leptospiroz, tifo ve hatta salmonella gibi pek çok beşeri hastalığın bilinen vektörleridir. Kemirgenler pek çok bakteri ve virüsü içeren ciddi çiftlik hayvanı hastalıklarını da barındırırlar.

Kontrol sağlamada temizlik kilit önem taşır

İstilanın çapını ve kemirgenin türünü belirlemek için alanı iyice inceleyin.

Kontrol, iyi bir temizlikle başlar. Gıdalara erişimi engelleyin. Kemirgenlerin üreme ve saklanma alanı olarak kullandıkları çöp ve dağınıklıkları ortadan kaldırın. Kemirgenlerin binalara girebilecekleri alanları kapatın.

Küçük popülasyonlarda kapanlar işe yarayabilir ancak büyük popülasyonlar için bu yöntem çok etkili değildir.

Etkin kemirgen kontrolü sağlama

Sıçanların dolaştığı ve yiyecek aradığı yerlere stratejik olarak yerleştirilen Rodentisit yemler etkin kontrol sağlar. Günümüzde rodentisitler antikoagülandır, kan koagülasyonunu engelleyerek ölüme neden olurlar. Bu süreç birkaç gün sürer.

Antikoagülan mücadele iki kategoriye ayrılır:

  • Tek doz
  • Çoklu doz

Tek dozlu mücadelede kemirgenler ölümcül oranda dozu tek beslenmede alırken çoklu dozlu mücadelede kemirgenlerin ölümcül doza ulaşmak için birkaç gün boyunca yemle beslenmeleri gerekmektedir.

Çok dozlu yöntemin avantajı, hedef olmayan türlerin ikincil zehirlenmeye maruz kalma riskinin önemli ölçüde azalmasıdır.

1- Ev Faresi - Mus musculus

Sınıflandırma

Tür kategorisi: Kemirgen

Bilimsel adı: Musmusculus

Familya: Muridae

Tanım

Erginler genellikle 60-90 mm uzunluğundadır. Kuyruk uzunlukları 80-100 mm, ağırlıkları 15-45 gr aralığındadır. Dışkıları, istilanın fark edilmesi açısından faydalıdır. Ev farelerinin dışkıları pirinç tanesine benzer ve yaklaşık 3-6 mm uzunluğundadır.

Doğu Asya kökenli olan Ev Faresi, tahıl ve gıda dağıtımı yoluyla dünyanın her yerine yayılmıştır.

Ev faresi, genellikle iç alanda yuva yapar. Un fabrikaları, değirmenler, evler, ambarlar gibi özellikle gıda bulunan alanları tercih ederler ve bazen de açık arazide bulunabilirler.

 Davranışlar

Dış mekanlarda yalnızca yaz aylarında ürerken iç mekanlarda sürekli olarak ürerler. Fareler asla yuvalarından fazla uzaklaşmazlar, yuvaya gidip gelirken her zaman aynı yolu kullanırlar ve odaların köşelerini takip ederek hareket etmeyi tercih ederler. İdrar ve toz nedeniyle tüylerinin üzerinde biriken yağ, gözle görülür sürtünme lekeleri oluşturur.

 Riskler

Fareler özellikle bölgelerini işaretlemek için idrarlarını kullanırlar. Bunun sonucunda fare istilası, idrarlarının küfü andıran ayırt edici kokusu nedeniyle fark edilebilir. Üstünde dolaştıkları yüzeyleri idrar ve dışkıyla kontamine ederler. Günde 80'e yakın dışkı üretebilirler.

Ticari açıdan tarla ürünlerine, depolanmış ürünlere ve gıda üretim zincirlerine doğrudan zarar verebilirler. Aynı zamanda ambalajlara zarar vererek dolaylı gıda kayıplarına da yol açabilirler.

2- Lağım Faresi

Sınıflandırma

Tür kategorisi: Kemirgen

Bilimsel adı: Rattus norvegicus

Familya: Muridae

 Tanım

Erginler genellikle 180-250 mm uzunluğundadır. Kuyruk uzunlukları vücutlarından biraz daha kısa olacak şekilde, 160-210 mm arasındadır. Dışkıları, istilanın fark edilmesi açısından faydalıdır. Sıçanların dışkıları zeytin çekirdeğine benzer, bir uçları sivridir ve yaklaşık 20 mm uzunluğundadır. Vücutlarının üst kısımları kahverengi, alt kısımları ise beyaz, sarımsı renklidir.

Orta ve Doğu Asya kökenli bu sıçanlar 16-17. yüzyılda Avrupa'ya gelmiştir.

Lağım faresi / Norveç sıçanı; Kentsel alanlarda özellikle kanalizasyon sistemlerinde yaşarlar. Binaların alt katlarında, bodrum alanlarında bulunurlar. Dış alanda ise toprak altında yaptıkları yuvalarda yaşarlar. Özellikle çifliklerde yoğun olarak bulunur ve zarara sebep olurlar.

Davranışlar

Norveç sıçanları, uygun koşullar altında yıl boyunca ürerler.

Riskler

Sıçanlar 45'in üzerinde hastalığın taşıyıcısıdır. Su, gıda ve çevreyi kontamine ederler. Sıçanlar tarla ürünlerine, depolanmış ürünlere ve gıda üretim zincirlerine doğrudan zarar verebilirler.

Kahverengi sıçanlar sürekli olarak sert ve yenilmeyen materyalleri kemirme ihtiyacı duyar. Bu, hızlı bir şekilde büyüyen kesici dişlerinin büyümesini kontrol altına almalarına yardımcı olur. Önlerine çıkan her şeyi kemirdiklerinden çok büyük zarara neden olurlar. Ayrıca sık sık idrar yaptıkları ve dışkıladıklarından, temas ettikleri her şeyi kontamine ederler.

3- Çatı Faresi - Rattus rattus

Sınıflandırma

Tür kategorisi: Kemirgen

Bilimsel Adı: Rattusrattus

Familya: Muridae

Tanım

Erginler genellikle 180-230 mm uzunluğundadır. Kuyrukları vücutlarından daha uzundur, 180-240 mm'ye ulaşır. Ağırlıkları 120-300 gram arasındadır. Dışkıları, istilanın fark edilmesi açısından faydalıdır. Kara sıçanların dışkıları genellikle 12 mm uzunluğundadır ve uçları sivridir.

Renkleri siyahımsı griden - kahverengine değişiklik gösterebilir.

Çatı Faresinin kökeni Hindistan ve Doğu Afrika'dır. Avrupa'ya yaklaşık 2000 yıl önce gelmişlerdir. Çatı Faresi dünya genelinde görülmektedir.

Çatı Faresi çok çeşitli habitatlara uyum sağlar. Özellikle depolar, konutlar ve diğer binaların üst kısımlarında görülürler. Kırsal yerlerde ise ahırlar ve ekin tarlaları gibi tarımsal alanlarda bulunurlar.

Davranışlar

Çatı Faresinin kesici dişleri her yıl 4 inç (10 cm) uzar ve kesici dişlerini sürekli kemirerek kontrol altında tutar, bu da büyük çapta hasara neden olmaktadır. Önlerine çıkan her şeyi kemirdiklerinden çok büyük zarara neden olurlar.

Ayrıca sık sık idrar yaptıkları ve dışkıladıklarından, temas ettikleri her şeyi kontamine ederler. Çatı Faresi, Norveç sıçanından daha uzun yaşar.

Riskler

Çatı Faresi, 45'in üzerinde hastalığın taşıyıcısıdır. Su, gıda ve çevreyi kontamine ederler. Sıçanlar tarla ürünlerine, depolanmış ürünlere ve gıda üretim zincirlerine doğrudan zarar verebilirler. Aynı zamanda ambalajlara zarar vererek ve dışkılarıyla kontaminasyona neden olarak dolaylı gıda kayıplarına da yol açabilirler.

Not: Yukarıdaki bilgilerin bir kısmı Bayer-ENVU resmi web sitesinden alınmıştır.

 

Tavsiye Edilen Ürünler

3.592,50 TL

728,50 TL

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et