Sivrisinek Mücadelesi Nedir? | Sivrisinek Mücadelesinde Kullanılacak Alet ve Ürünler Nelerdir? | Sivrisinek Mücadelesinde Hangi Ürünleri Tercih Etmeliyiz?
Bu sayfada sivrisinek mücadelesi ile ilgili vereceğimiz bilgilerde bahçe, arazi gibi açık alanları dikkate alacağız. Ev, oda vb kapalı alanlar için sivrisinek mücadelesi nasıl yapılır ve hangi ürünleri tercih etmek gerekir? sorusunun cevabı için Kapalı alanlarda sivrisinek mücadelesi ve kapalı alanlar için sivrisinek ürünlerinin bulunduğu Kokusuz Sivrisinek İlaçları kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Sivrisinek Mücadelesi aslen sivrisinek öldürme işlemi olmayıp, ortamda sivrisineği üreme barınma imkanlarıyla beraber berteraf etme, tamamen yok etme veya popülasyonu mümkün olan en düşük seviyede tutma işleminin adıdır. İç mekanlarda bunu yapmak nisbeten kolaydır ve üstte linkini verdiğimiz Kokusuz Sivrisinek İlaçları kategorimizde hem ürünleri ve hem de uygulama bilgilerini bulabilirsiniz. Ancak sivrisineklerin asıl sorun olduğu ve yaşam kalitesini düşürdüğü alanlar açık alanlardır. Diğer yandan iç mekanlardaki sivrisinek sorununun çözümü de aslında dış alandan başlamalıdır.
Otelcilik veya Restaurant, park bahçe vb hizmet verdiğimiz açık alanlarda sivrisinek sorunu için ilk önce çevre analizi yapmak gereklidir. Bu cümlede bir teknik terim kullanmış olmanız sizleri korkutmasın. Haşere Market olarak teknik terimlerden arındırılmış ve uygulayıcıya pratik yöntemler önermekteyiz. Dolayısıyla çevre analizi derken, yakın çevrenizde hayvan barınakları, tavuk çiftlikleri, durgun su göletleri, işletme bahçe sınırları içinde foseptik kuyuları vb sivrisinek üretecek bölgelerin olup olmadığına bakmak bizim için yeterli olacaktır.
Bundan sonra sivrisinek mücadelesi için sırasıyla:
1- Bu bölgelerde kurutulması mümkün ve tabi olmayan su birikintilerini ortadan kaldıralım. Foseptik kuyuları ve rögarlarımızın kapakları kapalı bile olsa tüm aralıklarını çatlak ve boşluklarını tümüyle kapatalım. Kurutmamamız gereken su birikintileri var ise buralarda Sivrisinek Larvasit İlaçlarıyla ilk ilaçlama ve kontrolümüzü başlatalım. Aynı larvasit uygulamasını çevremizdeki hayvan barınakları için de düşünebiliriz. Özellikle bu barınakların ürettiği sıvı atıkların oluşturduğu sızmalar ve minik derecikler var ise buralara da larvasit uygulaması yapılabilir. Bu sızmalar aslında size ait olmasalar bile ürettikleri sivrisinek sorunu hayvan barınağından çok civarda sosyal bir işletme olan sizlerin sorunu haline gelmektedir. Dolayısıyla yapacağınız işlem kendi açık alanlarınızda yaşam konforuna katkı için olacaktır. Aynı biçimde çim ve arazide otomatik sulama sistemlerimiz var ise, bunların tanklarına son derece düşük dozlarla larvasit veya kokulu kokusuz sivrisinek ilaçlarından katılarak sulamayla birlikte otomatik sivrisinek ilaçlaması yapan otel ve tesisler vardır.
2- Bahçe ve arazimizin büyüklük ve yapısına göre Kokulu veya Kokusuz Sivrisinek ilaçlarından birini temin ederek ergin sivrisinek ilaçlaması yapmalıyız. Sosyal alanlarda mümkün olduğunca kokusuz ilaçlar tercih edilmelidir. Bu ürünlerle ilgili tüm detaylı bilgileri linklere tıklayarak bulabilirsiniz. Ayrıca Haşere Market sitemizde her ürünün kendi sayfasında tüm teknik ve detay bilgileri de ürünlere özel olarak verilmiştir. Dozaylama ve güvenlik bilgileri ürünlerin üzerinde mevcuttur, bunlara da dikkat ediniz.
3- Sivrisinek mücadelesi yapmak ve sivrisinek sorunu için kontrol altında tutmak istediğimiz alanın büyüklüğüne göre, yukarıda bahsettiğimiz ilaçları uygulamak için cihazlara da ihtiyacımız olacaktır. Bu pompa,
ULV, Atomizer, Akülü ve benzinli pülverizatörler, araç arkası ilaçlama makineleri gibi tüm ürünleri İlaçlama Alet ve Ekipmanları sayfamızda bulabilirsiniz. Bu sayfada ayrıca ilaçlama güvenliği için gerekli maskeler, tulumlar, gözlükler gibi ürünleri de bulacaksınız. Sivrisinek mücadelesinin yapılacağı alanın büyüklüğüne göre, basit kollu sırt pompalarından başlayarak alan büyüdükçe akülü pompalara, motorlu pülverizatörlere, el tipi ULV cihazlarından, araç arkası ULV makinelerine ve Blower ve Mist Blower gibi büyük arazileri ilaçlama gerekliliği olan yerlerde kullanabilirsiniz.
Sivrisinek mücadelesi yapmak istediğiniz mekanın ve alanın çevre şartlarından başlayarak ilaç ve alet ekipman seçimine kadar gerekli tüm bilgiler bu kadardır. Alanın ve sivrisinek sorununun büyüklüğü ve çevrenin ve sizin şartlarınıza göre 3 madde olarak verdiğimiz bu işlemlerden bir veya bir kaçını, hepsini yapmanız gerekebilir.
Şu an üzerinde bulunduğunuz Sivrisinek Micadele Ürünleri sayfasının alt kısmında da sivrisinek mücadelesinde kullanılacak ilaçlar, aletler, ve ekipmanlardan, uzman tavsiyesi, seçme bir kısım ürünü inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.
Haşere İlaçlarını kullanırken İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, Sivrisinek ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.
Sivrisinek mücadelesinde ilk dikkat etmemiz gereken husus, sivrisineklerin uçkun haşere olması ve yaklaşık 5 km civarı uçabilme kapasiteleridir. Bu duruma bağlı olarak bahçe, restaurant, otel vb açık alanlarımızda konfor alanlarımızı sivrisineklerden korumak için yapılacak mücadele sadece bu alanı ilaçlamak değil, çevreden başlayarak yürütülmelidir. Bir açık servis alanımız veya bahçe için bir kameriyemiz var ise, sadece bu alanı ilaçlamak istediğimiz iyi neticeyi vermeyebilir. Bunun yerine, yakın çevreden başlayarak yaşam alanı olmayan peyzaj bölgelerini de ilaçlama yoluna gitmemiz en doğrusu olacaktır. Mantığı şöyle kurun: sivrisinekler uçarak yaşam alanımıza gelirken yol üzerinde konma ihtiyacı duyacaklardır. Eğer biz ne kadar geniş bir bölgeyi ilaçladıysak konacak sivrisinekler konmaları esnasında ilaç partikülleri ile temas edecek ve berteraf olacaklardır. Bir üst sekmede anlattığımız 3 maddeye bağlı olarak daima bu mantığı gütmeniz en doğrusu olacaktır.
Bu alanın genişliği hakkında kesin bir cevap veremeyiz. Zira çevre şartları daima değişkenlik gösterir ve belirleyicidir. Ancak yöntem olarak şunu uygulayabilirsiniz. Önce açık alan kullanım bölgenizi ve yaklaşık 500 metre veya 1 km karelik yakın bir bölgeyi ilaçlayın. İki veya üç uygulamadan sonra bölgeniz sivrisinek sorunu açısından sizin için uygun hale geldi ise, bundan sonra yapmanız gereken tek şey günlük, 2-3 günlük, haftalık, 15 günlük... periyotlarla ilaçlamayı devam ettirmekten ibarettir. Eğer eksik bir netice hissediyorsanız alanın çapını genişletin. Uygun gördüğünüz nokta sizin için uygun olan alandır ve yine periyotları devam ettirin. Bu alanın büyüklüğü ilaçlamada kullanacağınız cihaz, alet ve makinelerin türünü de belirleyecektir. Bunu bir önceki sekmede açıklamıştık. Mesela oldukça büyük mahalle ve semt ilaçlaması gibi bölgeleri yapan belediyeler araç arkası blover ulv veya mist blower gibi cihazlar kullanmaktadırlar. Ancak basit bir bahçe ilaçlaması işinizi görüyor ise kollu manuel bir sırt pompası da işinizi görecektir.
Diğer dikkat edilmesi gereken husus ise periyodik ilaçlamalar yapılmasıdır. Zira sivrisinek sorunu daima çevreden kaynaklanır ve siz bütün ilçe, belde, blgenin sivrisinek sorununu çözmek istemiyorsunuz kendi sorununuzu çözmek istiyorsunuz. Periyodik ilaçlama bu sebeple gereklidir. Ancak periyodun belirlenmesi bulunduğunuz çevre şartlarına bağlıdır ve biraz deneme ile siz belirleyebilirsiniz.
Sivrisinek mücadelesi için daha fazla bilgi için Sivrisinek İlaçları Yardım sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.
Son bir husus olarak, Sivrisinek Mücadelesinde doğru ürünü doğru ve yeterli miktarda doğru bölgelere uyguladığınızdan emin olunuz. Haşere mücadelesinde en önemli husus ne kadar pahalı veya ucuz olduğuna bakmadan bir ürünü satın almak değil, onu doğru kullanmaktır.