Kokulu böcek ilacı, emülsiyon konsantre (ec), mikro emülsiyon (me), suda yağlı çözelti (ew) vb formüllere sahip ve/veya içeriğinde tetramethrin, pbo gibi ilave yardımcı aktif maddelere sahip haşere ilaçlarına halk arasında verilen isimdir. Solvent olarak xylene vb solventler kullanıldığı ve bu solventler koku yaptıkları ve buharlaşmaya yol açtıkları için kokulu böcek ilacı olarak adlandırılırlar.
Kokulu ilaçlar hemen her tür böcek için etkili genel amaçlı ilaçlardır. Burada temel ayrım çok defa ilaçtan dolayı değil de, uygulanacak haşere ve mekana göre belirir. Diğer bir faktör ise, marka bağımsız olarak bazı ilaçların bazı haşerelere karşı daha iyi çalışıyor olmasıdır.
Eğer Bu sayfada iseniz, kokulu genel amaçlı bir haşere ilacını kalorifer böcekleri için kullanmak istiyorsunuz olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla ürünler bu sayfada 'kokulu kalorifer böceği ilacı' olarak anılacak ve ürün kullanım ve diğer teknik bilgiler kalorifer böceği için sorun çözmede kullanılacak yöntem ve kriterlere göre verilecektir. Bunu yapma amacımız, sizlerin -doğal olarak- teknik marka, etken madde, formülasyon vb hususlarda bilginizin olmaması ve aslında evinizdeki haşere sorunu için bunlara ihtiyacınızında bulunmamasının farkında olmamızdır. Siz evinizdeki 'kaloriferböceği' için ilaç arıyorsunuz. Sorununuzu çözüp hayatınıza devam edeceksiniz. Haşere Kontrol işine girmeyeceksiniz ki, haşere kontrol eğitimi alasınız. Biz de bunu sağlamaya ve doğru ürüne erişip doğru kullanım ile sorununuzu çözmeye odaklanarak böyle bir haşere ilacı kategorizasyonunu oluşturduk.
Haşere Market olarak 25 yıllık saha ve malzeme tecrübemizle sitemizde bulunan 100'lerce kokusuz genel amaçlı haşere ilacını, en etkili oldukları haşere türleri gözlemlerimize dayanarak kategorize ettik. Böylece karşınıza 'KOKULU KALORİFER BÖCEĞİ İLAÇLARI' kategorisi çıkmış oldu. Kokulu ve genel amaçlı olan bir haşere ilacı eğer bu kategoride bulunmuyor ise, bu Haşere Market'in testleri açısından yeterli görülmediği için olabilir. Bu ürün başka bir haşere için kokulu ilaçlar kategorisinde bulunabilir, ancak bu kategoride olmayabilir. Bu durum onun şu an üzerinde bulunduğumuz kategorideki haşereye tamamen etkisiz olduğunu değil, Profesyonel İlaçlama Hizmeti saha ve malzeme tecrübelerimize göre belirlediğimiz başarı kriterini gösteremediğini gösterir.
Formülasyon açısından ani etkili ve buharlaşan yapıda olan olan bu tür ilaçlar, kokusuz-rezidüel ilaçlar gibi sıkıldıkları bölgede 60 ila 90 gün vadeli etki sağlamazlar. Ancak kokusuz ilaçlara nisbetle daha hızlı etki gösterir ve daha çabuk çalışırlar. Kokulu İlaç Kullanımlarında tedbir amaçlı mekanı en az 2 saat kadar terk etmek sonrasında açıp havalandırıp, temizlik yapıp öylece girmek en doğru usül olacaktır. Böylece mekanda kalan böcek ilacı kokusunu ve kalıntısını solumamış olursunuz.
Sitemizde şu an bulunduğunuz 'kokulu kalorifer böceği ilaçları' sayfasına nasıl ki, haşere ilaçları >> Kalorifer Böceği İlaçları >> kokulu kalorifer böceği ilaçları kategorizasyon yolunda olduğu gibi her haşere türü için kokulu olarak bilinen ilaçları tavsiye niteliğinde tasnif edilmiş olarak bulabilirsiniz ve aynı yolu takip ederek ilgili haşereye göre tavsiye ettiğimiz böcek ilacına ulaşabilirsiniz..
Genel amaçlı ve kokulu formdaki ilaçlar genellikle tüm böcekler üzerinde etkilidir. Ancak böceğin türüne göre ilaçlama ve ilaç uygulama biçimi değişmektedir. Biz bu makalemizde Kokulu Böcek İlacını Kalorifer Böceği İçin nasıl kullanacağımızı anlatacağız.
Haşere İlaçlarını kullanırken İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, kaloriferböceğii ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz. Kokulu böcek ilaçları buharlaşan yapıda oldukları için ürünü solumamaya dikkat ediniz. Bunun için bir maske kullanınız. Sıvı ilaçlarla doğrudan temastan kaçınınız. Yüz veya el gibi vücut bölgelerinize temas sözkonusuysa bol sabunlu suyla yıkayınız. Hassas ciltlerde özellikle yüze temasta hafif yanma ve kaşıntı yapabilmektedir. Bu durum yıkanmasına rağmen hemen geçmemekle beraber bir müddet sonra geçmektedir.
Tüm ilaçlar için ürün üzerinde kullanım ve dozajlama ibareleri verilmiştir. Bunları okuyunuz ve bu ibarelere uyunuz. Haşere Market olarak bizim profesyonel uygulayıcı tavsiyemiz jel ilaçlar hariç tüm hamamböceği ilaçlarını uyguladıktan sonra mekanı en az 2 saat kapalı tutup ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak girmenizdir.
Kokulu genel amaçlı haşere ilaçlarının kullanım ve özellikleri ile ilgili daha fazla bilgi için 'Kokulu Haşere İlacı Nedir? Hangi Haşerelere önerilir?' başlıklı makalemizden yardım alabilirsiniz.
Öncelikle Haşere Market'ten almış olduğumuz kokulu kalorifer böceği ilacı hakkında hem haşere marketin ilgili kategori sayfasında ve hemde ürün açıklamaları kısmında anlatılan bilgileri okuyoruz. Ardından ilacı üzerinde belirtilen miktarlarda (genellikle her 5 litre su için 50 ml ilaç dozajı verilir. Çok yoğun kalorifer böceği sorunlarında dozaj bir miktar arttırılabilir.) su ile çoğaltıp, bir pulverizatör pompa veya püskürteç içine dolduruyoruz. Ayrıca Kokulu Böcek İlacı Nasıl Kullanılır? yardım makalemizden de destek alabilirsiniz.
İlk hedefimiz süpürgeliklerin duvarla birleştiği aralıklara veya zeminle birleştiği aralıklara ilacı göndermeye çalışarak püskürterek tüm evdeki süpürgelik aralarına ilaç doldurmaya-ulaştırmaya çalışıyoruz. Aynı biçimde eğer mümkün ve müsaitse kapı pervaz aralıklarına da aynı biçimde uygulama yapılabilir, zira kakalak böcekleri duvarlarda yürüyebilir ve kapı pervaz araları, dolap-duvar araları gibi bölgelerde de barınabilirler. Ardından evde dolap altları dolap arkaları, eşya altları eşya arkalarına püskürterek ilaçlıyoruz. Bu eşyalar, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası gibi çekilebilecek eşyalar ise ve mümkünse çekip ilaçladıktan sonra bu eşyaları ilacı silmeden yerine yerleştirelim. Çekilemeyecek türden eşyalar ise, mümkün olduğu kadar yanlarından civarlarından arkalarına ulaştırmaya çalışalım.
Her mekan birbirinden farklıdır. Dolayısıyla yukarıda anlattığımız tarifteki mantığı anlamaya çalışıp, evinizde diğer bölgelere de aynı biçim ilaçlama yapabilirsiniz. Burada dikkat edilirse insan hareketinin olduğu orta bölgeler ve yaşam alanlarımıza değil de, böceklerin barındıkları ve yuvalandıkları alanlara ilacı ulaştırmaya çalışıyoruz. Kalorifer böcekleri için bu tip bir ilaçlama işimizi görecektir. Bu uygulamaya temelde 'bariyer ilaçlama yöntemi' denilmektedir. Basit bir ev ilaçlamasında ortalığı ilaca boğmayınız. Bu biçim bir uygulamayı yapın, ortalıkta gördüğünüz böcekleri avlamaya da çalışmayın, siz uygulamayı doğru yapın, ortalıkta görülen böcekler de bir müddet sonra kaybolacaklardır.
Kokulu ilaçlar buharlaşan yapıdadırlar. Dolayısıyla ilaçlamadan sonra mekanı en az 2 saat kapatıp ardından açıp, havalandırıp temizlik yaptıktan sonra girmek gerekir. Daha fazla güvenlik ve uygulama bilgisi için Kokulu İlaçlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler'e dair makalemizden destek alabilirsiniz.
Kokulu Kalorifer böceği İlaçlamasından Sonra Temizlik Yapmak Gerekir mi?Kokulu böcek ilaçları buharlaşan yapıları sebebiyle solunma riski olan ilaçlardır. Dolayısıyla ilaçlamadan sonra iyi bir temizlik yapılması şarttır. Bariyer yöntemiyle yapılan ilaçlamada dikkat edilirse ilaç mümkün olduğunca, böceklerin barınma, yuvalanma, yumurtlama bölgelerine ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Dolayısıyla zaten bir temizlik yapılacaksa bile ilacı sıkarak göndermeye çalıştığımız süpürgelik ile duvar aralığını, eşya ile zemin aralıklarını silmemiz mümkün olmayacaktır. Ancak süpürgelik arasına ilaç gönderirken çevreye ilaç bulaşmış veya sıçramış ise, süpürgeliğin üzerini ve çevreyi silebilirsiniz. Aynı yöntem diğer bölgeler için de geçerlidir.
Kalorifer Böcekleri İçin Evi ilaçlama kesin çözüm mü?Hedef haşere için doğru seçilmiş bir kokulu ilaç ve yine hedef haşere türüne göre doğru yapılmış bir uygulama haşere sorununuza kesin çözüm olacaktır. Haşere Market'in bu konuda sizlere sunduğu bilgi ve tavsiyeleri takip ederseniz evinizde basit haşere sorunlarından derhal kurtulabilirsiniz.
Ancak kalorifer böcekleri mücadelesi zor canlılardır. Çok fazla yumurta bırakırlar ve biz ilaçlama yoluyla her zaman kalorifer böceklerine erişemeyebiliriz. Bu gibi sebeplerle, Kalorifer böceği ilaçlaması yaptıktan yaklaşık 15-20 gün sonra kalorifer böcekleri bitmiş olsa bile, ikinci bir ilaçlama daha yapmayı önermekteyiz.
Sıvı Kullanmadan Kalorifer Böceği İlaçlaması Mümkün müdür?Evet mümkündür. Hamam böceği, kalorifer böceği, kakalak, kara fatma tabir edilen türler ile, karıncalar için 'jel böcek ilacı' kullanmak yoluyla kokusuz ve hatta kokusuz sıvı ilaçlara göre daha risksiz ve temiz bir ilaçlama yapmak hem mümkün hem daha kolay olacaktır. Jel Kalorifer Böceği İlacı ile ilgili yardım makalemizi okuyunuz.
Unutmayınız. Kokulu Kalorifer Böceği İlacı İnternetten veya Mağazadan Alınır; Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!..
232,50 TL
60,00 TL
915,00 TL
63,00 TL
165,00 TL
4.447,50 TL
240,00 TL
712,50 TL
712,50 TL
3.150,00 TL
120,00 TL