Karıncalara Kesin Çözüm | Kokusuz Karınca İlacı Çeşitleri & Fiyatları Haşere Market'te.
En Etkili Kokusuz Karınca İlacı Hangisidir? | Karıncalar İçin Kokusuz Böcek İlacı Nasıl Kullanılır? | Kokusuz Karınca İlacı Nedir? | Evde ve Bahçede Karınca Sorunu Nasıl Çözülür?
Aşağıda bahsedeceğimiz faydalarından dolayı kokusuz karınca ilaçlarını insan yaşamının devam ettiği ve etmesi gerektiği iç ve dış mekanlarda, evlerimizde, iş yerlerimizde Jel Karınca ilaçlarından sonra ikinci derecede güvenli ve etkili bir alternatif olarak tercih etmeliyiz. Karınca Jeli Özellikleri ve Kullanımı ile ilgili daha fazla bilgiyi linke tıklayarak edinebilirsiniz.
Kokusuz İlaçlar, etki açısından karınca türleri üzerinde diğer ilaçlarla aynı başarı imkanına sahiptir. Ancak Kokusuz İlaçlar rezidüel etkili oldukları için sıkıldıkları yüzeylerde silinmedikleri müddetçe karıncaların gelmemesi veya gelince mevcut ilaçla temas edip ölmesini sağlayabilecek yapıdadırlar.
Kokusuz karınca İlaçları formül yapıları itibarıyla uygulandıkları alanda kokusuz bir böcek ilaçlama yapılmasına imkan veren haşere ilaçlarındandır. Temelde Doğrudan karıncaları hedef alan, karınca jel ilaçları, karınca granül yemleri gibi spesifik ilaçların yanında kokusuz karınca ilaçları genel amaçlı haşere ilaçlarındandır. Ancak genel amaçlı yani tüm haşereler için kullanılabilecek kokusuz ilaçlar söz konusu olsa da, formül, etken madde oranları ve etken maddenin niteliği gibi ayırıcı özellikler sebebiyle kokusuz haşere ilaçlarının bir kısmı diğer bir kısmına nisbetle Karınca İlaçlamasında daha iyi netice vermektedir.
Temelde Teknik açıdan 'kokusuz haşere ilacı' diye bir tasnif söz konusu değildir. Bu ilaçlar, rezidüel, su bazlı ilaçlardır. Formülasyon olarak ise, Süspansiyon Konsantre (SC), Kapsül Süspansiyon (CS), Süspo Emülsiyon(SE) ve benzeri gruplardadırlar. Rezidüel olmaları bu haşere ilaçlarının sıkıldıkları yüzeyde ve alanda uzun vadeli kalıcı ve koruyucu olmalarını sağlarken, su bazlı olmaları ise xylene vb solvent bazlı ürünlere nisbetle kokusuz olmalarını temin eder. Ancak Bunlar teknik Hususlardır ve bize sağladığı temel fayda açısından diğer haşere ilaçlarından onları ayıran tercih ettirici husus elbette bu haşere ilaçlarının kokusuz nitelikte olmasıdır. Bu gibi unsurlar göz önünde bulundurularak sitemizde karıncalar için en iyi sonuçları verdiğini gözlemlediğimiz kokusuz genel amaçlı haşere ilaçlarını Haşere İlaçları >> Karınca İlaçları >> Kokusuz Karınca İlaçları kategorisi altında tavsiye niteliğinde sizlere sunduk.
Son Olarak Kokusuz Karınca İlaçları adı altında tasnif edilen ürünlerin hepsi su bazlı olmaları sebebiyle diğer solvent bazlı ağır kokulu ilaçlara nisbetle kokusuz olarak adlandırılmaktadır. Mutlak Manada kokusuz olmayabilirler. Ancak çok defa uygulama sonrasında bir çok kimse ortamda hiç koku olmadığını gözlemleyecektir. Hassas bünyeler için ise, ya su ile çoğaltıldığı için oluşan su buharlaşmasının ağırlığı veya hafif bir koku algılanabilmektedir. Mutlak Kokusuzluk istenen durumlarda, astım vb sağlık sorunları olan ortamlarda ise Jel Karınca İlaçları kategorisine bakmanız doğru olacaktır.
Haşere Market Olarak sitemizde 'tarım ilaçları' satılmamaktadır. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı 'halk sağlığı' sınıfı ilaçlardan oluşmaktadır. Ev, İşyeri vb insan yaşam alanlarında tarım ilaçlarının kullanılması yönetmelikçe yasaklanmıştır.
Öncelikle Haşere Market'ten almış olduğumuz kokusuz karınca-böcek ilacı hakkında hem haşere marketin ilgili kategori sayfasında (bu sayfada) ve hemde ürün açıklamaları kısmında anlatılan bilgileri okuyoruz. Ardından ilacı üzerinde belirtilen miktarlarda (genellikle her 5 litre su için 50 ml ilaç dozajı verilir.) su ile çoğaltıp, bir pulverizatör pompa veya püskürteç içine dolduruyoruz.
İlk hedefimiz süpürgeliklerin duvarla birleştiği aralıklara veya zeminle birleştiği aralıklara ilacı göndermeye çalışarak püskürterek tüm evdeki süpürgelik aralarına ilaç doldurmaya-ulaştırmaya çalışıyoruz. Aynı biçimde eğer mümkün ve müsaitse kapı pervaz aralıklarına da aynı biçimde uygulama yapılabilir. Ardından evde dolap altları dolap arkaları, eşya altları eşya arkalarına püskürterek ilaçlıyoruz. Bu eşyalar, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası gibi çekilebilecek eşyalar ise ve mümkünse çekip ilaçladıktan sonra bu eşyaları ilacı silmeden yerine yerleştirelim. Çekilemeyecek türden eşyalar ise, mümkün olduğu kadar yanlarından civarlarından arkalarına ulaştırmaya çalışalım.
Karıncalar evimize ya dışarıdan 'asker nizam' yürüyerek gelirler ve süpürgelik araları, duvar fayans çatlakları, duvar içlerindeki tuğla boşlukları gibi alanlara yerleşerek koloni oluştururlar, veya evimiz bahçe nizam ve/veya zemin üzerinde ise, toprak altında zaten mevcut evimizin altındaki kolonilerinden evimizin içine yol bularak çıkış yaparlar. Her iki durumda da, yukarıdaki alanları ilaçlamanın yanında, karınca hareket güzergahlarını takip ederek, geldikleri veya duvar içinden yaşam alanlarımıza çıktıkları noktaları tespit edip püskürttüğümüz ilacı buralardan içeri ulaştırmaya çalışalım.
Her mekan birbirinden farklıdır. Dolayısıyla yukarıda anlattığımız tarifteki mantığı anlamaya çalışıp, evinizde diğer bölgelere de karıncalar için aynı biçim ilaçlama yapabilirsiniz. Burada dikkat edilirse insan hareketinin olduğu orta bölgeler ve yaşam alanlarımıza değil de, karıncaların barındıkları ve yuvalandıkları alanlara ilacı ulaştırmaya çalışıyoruz. Karıncalar için bu tip bir ilaçlama işimizi görecektir. Bu uygulamaya temelde 'bariyer karınca ilaçlama yöntemi' denilmektedir. Basit bir ev ilaçlamasında ortalığı ilaca boğmayınız. Bu biçim bir uygulamayı yapın, ortalıkta gördüğünüz karıncaları avlamaya da çalışmayın, siz uygulamayı doğru yapın, ortalıkta görülen karıncalar da bir müddet sonra kaybolacaklardır.
Duvar içleri veya evimizin zemin altında bir karınca kolonisi var ise, ilk ilaçlamadan belli bir zaman sonra karıncaların evimize çıkış noktaları olarak bahsettiğimiz deliklerden tekrardan karınca hareketi gözlenebilir. Bu noktaları gözlemleyelim ve çıkış oldukça bu bölgelere ilaç uygulamaya devam edelim. Toprak altındaki koloni ihtimal evimizden daha büyük bir alana yayılmış olabilir. Dolayısıyla bu biçim bir koloniyi tüketmek mümkün olmasa bile bu şekilde tekrarlayacağımız ilaçlama neticesi 'ortak zeka-ortak hafıza'yı temsil eden karıncalar, evimize çıkışta bir sorun olduğunu farkedecek ve gelmeyecek, kuvvetle muhtemel yüzeye çıkış için başka ve evimizin dışında bahçede vb bir noktada yeni karınca bacası açacaklardır.
Karınca kolonisini tüketmek açısından diğer bir yol ise, çıkış bölgelerine karınca jeli veya karınca granül yemi uygulamaktır. Karınca toz ilaçları kategorisinde ve Jel Karınca ilaçları kategorisinde bu ürünlerle ilgili teknik ve kullanım bilgileri bulabilirsiniz.
Her türlü haşere sorununuzda doğru ürünü seçmek ve satın almak, doğru ürünü doğru uygulamak ve kullanmak konularında daha fazla bilgi ve destek için 'haşere ilaçları yardım' makalelerimizden destek alabilirsiniz.