Akrepler İçin Kesin Çözüm | Kokulu Akrep İlacı Çeşitleri & Fiyatları Haşere Market'te.
En Etkili Kokulu Akrep İlacı Hangisidir? | Akrepler İçin Kokulu Böcek İlacı Nasıl Kullanılır? | Kokulu Akrep İlacı Nedir? | Evde ve Bahçede Akrep Sorunu Nasıl Çözülür?
Haşere İlaçlarına dirençleri sebebiyle Akrepler diğer böceklere göre mücadelesi biraz daha dikkat ve bilgi gerektiren zararlılardır. Evde basit bir akrep sorunu için bu kategoride aşağıda sunulan haşere ilaçlarını kullanabilirsiniz. Akrep ilaçlamasında kullanılan ürünler tek etken maddeli haşere ilaçları olabileceği gibi, 2 veya 3 aktif maddeli haşere ilaçları da olabilmektedir. Elbette 2 veya 3 etken maddeli, içeriğinde tetramethrin ve pbo bulunan ürünler tek etken maddeli ilaçlara göre daha fazla avantaj sağğlayacaktır.
Ancak haşere ilaçlarında öldürücü etkiyi sağlayan ana etken maddedir. İlave olarak terkibe giren tetramethrin, pbo gibi yardımcı aktifler öldürücü etken madde ile hedef haşere arasında etkileşimi kuvvetlendirmek veya hızlandırmak içindir. Tetramethrin, irite edici, açığa çıkarıcı, haşereyi harekete geçmeye zorlayıcı sinerjisttir. Bu sayede, duvar içleri, süpürgelik aralıkları, fayans çatlakları gibi aralıklarda gizlenen haşereler açığa çıkarak, öldürücü etken madde ile temas eder ve berteraf olurlar. Pbo da benzer etkilere sahip bir sinerjist olmasına rağmen aslen uçkun haşere mücadelesinde ve açık alanda daha yarayışlıdır.
Bu ilave etken maddeler kokusuz ilaçları tam anlamıyla kokulu hale getirmese de, bir miktar koku arttıracak ve mekanda uzun süre kalınması durumunda hapşırma vb etkileri olabilecektir. Bu konuda daha fazla bilgi için 'Kokulu Böcek İlacı Nedir? 3 Etken Maddeli İlaçların Özellikleri Nelerdir? başlıklı yardım makalemize başvurabilirsiniz.
Bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki; Evde akrep ilaçlaması yapmak ve akrep sorununu çözmek için tek etken maddeli ama aktif madde miktarı yüksek bir ürün tercih etmek uygun olabilecekken, öldürücü aktif madde miktarının düşük veya yüksek olmasına bakmadan içeriğinde tetramethrin gibi ikinci bir yardımcı etken madde bulunan bir böcek ilacını kullanmak bundan daha iyi olacaktır.
Kokulu veya kokusuz olmasına bakmadan, Akrep İlacı kullanımının başarılı olmasının ilk şartı, haşere ilacını hedef haşereye ulaştırmaktır. Bu sebeple evimizde kokulu akrep- haşere ilacı uygulamasıyla ilgili bazı hususlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Akrep için de kullanabileceğiniz tüm genel amaçlı kokulu ilaçlarla ilgili daha fazla bilgi için Kokulu Böcek İlaçları Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır? isimli yardım makalemize başvurabilirsiniz.
Evde Kokulu Akrep İlaçlamasıyla Kesin Çözüme Ulaştırıcı bir uygulama nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını ise bir sonraki 'kokulu akrep ilaçlarını kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Evde Akrep İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?' başlıklı açılır-kapanır bilgi sekmesine başvurabilirsiniz.
Haşere Market Olarak sitemizde 'tarım ilaçları' satılmamaktadır. Tüm ürünler Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı 'halk sağlığı' sınıfı ilaçlardan oluşmaktadır. Ev, İşyeri vb insan yaşam alanlarında tarım ilaçlarının kullanılması yönetmelikçe yasaklanmıştır. Tarımsal ilaçlar genellikle kokuludur. Ancak her kokulu haşere ilacı tarım ilacı değildir.
Haşere İlaçları ruhsatlarına ve dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı yönetmelik ve şartlarına bağlı olarak güvenlik şartlarını sağlayan ürünlerdir. Bu nitelikli ürünler, bakkallarda satılan 'tuz ruhu, çamaşır suyu' benzeri ürünlerle benzer niteliklere haizdirler ve aynı biçimde yaklaşmak gerekir. Neticede bunlar bir biçimde zehirdirler, dolayısıyla İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. Ürünü yutmayınız, evcil hayvanların yutmasına izin vermeyiniz. Üzerinde güvenlik ve kullanma talimatlarını okuyunuz.
İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, akrep ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.
Evinizde, işyerinizde veya diğer benzeri yaşam alanınızda bir haşere sorununuz var ise, 'en az riskle en yüksek faydayı elde etme yolunu tercih edin'. Bu manada haşere sorunlarınız için kullanılacak ilaç biçimi markadan bağımsız olarak, önce jel ilaçlar, sonra kokusuz sıvı ilaçlar, daha sonra kokulu sıvı ilaçlar ve en son toz ilaçlar şeklinde olmalıdır. Yani jel böcek ilacıyla kokusuz lekesiz ve -neredeyse- tümüyle zararsız bir biçimde böcek sorunumuzu çözebiliyor isek, neden ilave risk alıyoruz ki?..
Evde kokulu ilaç uygularken muhakkak bir maske veya benzeri bir solunum koruyucu ve eldiven kullanınız. Evde evcil hayvanları ilaçlama öncesi mekandan çıkartınız. Uygulamayı mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp mekanı terk ediniz. İlaçlamadan sonra en az 2 saat mekanı kapatıp girilmesini engelleyiniz. Ardından girip, kapı, cam, pencere tüm havalandırma unsurlarını açarak evi havalandırdıktan bir müddet sonra ilaçlanmış tüm yüzeyleri silerek temizlik yapınız. Bu işlemlerin layıkıyla tamamlandığından ve evde haşere ilacı kokusuz ve tortusu kalmadığından emin olduktan sonra mekana girebilirsiniz.
Öncelikle Haşere Market'ten Kokulu Akrep İlaçları tavsiye kategorisinden alınmış akrep ilacı hakkında hem haşere marketin ilgili kategori sayfasında (bu sayfada) ve hemde ürün açıklamaları kısmında anlatılan bilgileri okuyoruz. Ardından ilacı üzerinde belirtilen miktarlarda (genellikle her 5 litre su için 50 ml ilaç dozajı verilir.) su ile çoğaltıp, bir pulverizatör pompa veya püskürteç içine dolduruyoruz.
Akrep İlaçlamasında İlk hedefimiz süpürgeliklerin duvarla birleştiği aralıklara veya zeminle birleştiği aralıklara ilacı göndermeye çalışarak püskürterek tüm evdeki süpürgelik aralarına ilaç doldurmaya-ulaştırmaya çalışıyoruz. Evimize yerleşmiş akrepler en başta bu bölgelere yerleşip barınırlar. Aynı biçimde eğer mümkün ve müsaitse kapı pervaz aralıklarına da aynı biçimde uygulama yapılabilir. Ardından evde dolap altları dolap arkaları, eşya altları eşya arkalarına püskürterek ilaçlıyoruz. Bu eşyalar, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası gibi çekilebilecek eşyalar ise ve mümkünse çekip ilaçladıktan sonra bu eşyaları ilacı silmeden yerine yerleştirelim. Diğer bir akrep barınma ve yuvalanma alanı ise, fayans aralıkları ve duvar çatlaklarıdır; böyle noktalar var ise buraları da muhakkak ilaçlıyoruz. Çekilemeyecek türden eşyalar ise, mümkün olduğu kadar yanlarından civarlarından arkalarına ulaştırmaya çalışalım.
Akrepler rutubetli ve sıcak bölgeleri barınma alanı olarak seçerler. Bu sebeple ahşap süpürgelikler, parke altları, ahşap dolap vb eşya aralıkları öncelikli barınma alanları olmasının yanında, eğer ahşap çatılı bir evde ikamet etmekteysek, çatı aralıkları da akrepler için ideal alanlardır. Dolayısıyla varsa ahşap çatı aralarını da ilaçlamak akrep mücadelesinde işimizi kolaylaştıracaktır.
Akreplerin evimize giriş noktalarından bir diğeri ise, tuvalet, banyo vb giderleridir. Akrepler bu gider hatlarında ve kanalizasyon tertibatlarında yaşayabilirler. Ayrıca tabiatları icabıyla bir akrep yaklaşık 20 dakika kadar solunum yapmadan hayatta kalabilmektedir. Bu avantajları onların su dolu olsa bile gider hatlarından ev içlerine doğru seyahat etmelerine imkan tanımaktadır. Dolayısıyla yapılacak bir akrep ilaçlamasında giderler, gider bulunan mutfak, banyo, tuvalet benzeri alanlar kıyı köşe ilaçlanmalıdır. Ayrıca bir miktar ilacı giderlerden dökerek boca etmek, giderlerde barınan akrepleri berteraf etmek için de faydalı olacaktır.
Her mekan birbirinden farklıdır. Dolayısıyla yukarıda anlattığımız tarifteki mantığı anlamaya çalışıp, evinizde diğer bölgelere de akrepler için aynı biçim ilaçlama yapabilirsiniz. Burada dikkat edilirse insan hareketinin olduğu orta bölgeler ve yaşam alanlarımıza değil de, akreplerin barındıkları ve yuvalandıkları alanlara ilacı ulaştırmaya çalışıyoruz. Akrepler için bu tip bir ilaçlama işimizi görecektir. Bu uygulamaya temelde 'bariyer karınca ilaçlama yöntemi' denilmektedir. Basit bir ev ilaçlamasında ortalığı ilaca boğmayınız. Bu biçim bir uygulamayı yapın, ortalıkta gördüğünüz akrepleri avlamaya da çalışmayın, siz uygulamayı doğru yapın, ortalıkta görülen veya daha önce gördüğünüz akrepler de bir müddet sonra kaybolacaklardır.
Akrepler avcı grubu haşerelerdir. Temelde yiyecekleri olan diğer haşereleri canlı olarak avlayıp tüketmek isterler. Bu sebeple Akrep mücadelesinde karınca jeli veya hamam böceği jel yemi gibi yem formu ilaçlar kullanmak mümkün değildir.
Her türlü haşere sorununuzda doğru ürünü seçmek ve satın almak, doğru ürünü doğru uygulamak ve kullanmak konularında daha fazla bilgi ve destek için 'haşere ilaçları yardım' makalelerimizden destek alabilirsiniz.
232,50 TL
60,00 TL
915,00 TL
63,00 TL
165,00 TL
240,00 TL
712,50 TL