Tüm Haşere İlaçlarında 1500₺ Üzerine Ücretsiz kargo | Stoktan Aynı Gün Kargoya Verilir | Haşere İlaçlarında %30'a Varan İndirimler | Sipariş Verin Haşerelerden Kurtulun! | Böcek İlacı, Fare Zehiri, Haşere İlacı İnternetten Veya Mağazadan Alınır, Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!.. | Haşere Market; Haşere Mücadele Uzmanı. | 25 Yıllık Malzeme ve Saha Tecrübemizle Hizmetinizdeyiz. |

Haşere Market Blog
Yayın Tarihi : 13.08.2024 12:04 | Güncellenme Tarihi : 13.08.2024 12:21 | Karasinek İlacı Yardım
Kokusuz Rezidüel Karasinek İlaçları: Kullanım Kılavuzu ve Uygulama İpuçları

Kokusuz Rezidüel Kara Sinek İlaçları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Kokusuz Karasinek İlaçlaması Nasıl Yapılır?

  • Kokusuz haşere ilaçlarını kullanırken ilk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi, köpek vb. evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz.
  • Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, karasinek ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.
  • Tüm ilaçlar için ürün üzerinde kullanım ve dozajlama ibareleri verilmiştir. Bunları okuyunuz ve bu ibarelere uyunuz. Haşere Market olarak, bizim profesyonel uygulayıcı tavsiyemiz, tüm karasinek ilaçlarını uyguladıktan sonra uygulanan kapalı mekanı en az 2 saat kapalı tutup ardından açıp havalandırıp temizlik yaparak girmenizdir.
  • Bu uyarılar yaşam alanlarımız için geçerlidir.

İç ve Dış Mekanlarda Kokusuz Rezidüel Karasinek İlaçlarının Kullanımıyla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Uygulama Biçimi

İç Mekanlarda Rezidüel Kara Sinek İlacı Kullanım

  • Kokusuz karasinek ilaçları, eğer karasineğe özel hedef haşere gözetilerek üretilmiş bir ürün değilse, genellikle genel amaçlı, rezidüel haşere ilaçları olmaktadır.
  • Rezidüel ve su bazlı formüller genellikle iç mekan ilaçları olarak tasarlanmışlardır. Hamam böceği, karınca, gümüşcün gibi birçok iç mekan haşeresinde bariyer ilaçlama yöntemiyle uygulandığında, son derece risksiz, güvenli ve solventleri sebebiyle koku sorunu üretmeyen ilaçlar olarak tercih edilirler.
  • Ancak, karasinek ve sivrisinek gibi uçkun haşereler için iç mekanda kullanılması düşünüldüğünde, ilaçlanması gereken yüzeyler ve uçkun haşereye bağlı olarak değişecek ilaçlama biçimi sebebiyle bir takım güvenlik riskleri üretebilmektedirler.
  • Dikkat edilirse, yukarıda saydığımız bir kısım haşere için zemin-yüzey ilaçlaması bir biçimde sorunumuzu çözebilmekteydi. Zira mücadele ettiğimiz haşere zaten yürüyen haşere türüydü. Oysa karasinekler uçan haşerelerdir. Su bazlı rezidüel ilaçların çalışma şekli itibarıyla kullanımında, haşere hareket veya konma güzergahlarına ve yüzeylere uygulama yapmak gerekir. Bu tip ilaçlar, kalıcı etkileriyle uygulandıkları yüzeyde silinmedikleri sürece belli bir müddet çalışmaya devam ederler.
  • Zemine yaptığımız bir uygulamada bu açıdan bir sorun yoktur. Fakat karasinekler için aynı ilacı karasinek konma yüzeylerine ulaştırmak zorundayız. Duvarlar, eşyalar, dolap yüzeyleri vs. karasineklerin kondukları yüzeyleri düşününüz. Bu yapılabilir, mümkündür. Ancak, bu tip ilaçlar sıkıldıkları yüzeyde kurudukları zaman, mikro-nano ilaç partiküllerinin bir kısmı tutundukları yüzeylerden kopar ve havada yüzmeye başlarlar. Bu partiküller normal şartlarda aşırı maruz kalınmazsa sağlıklı ve cilt hassasiyeti olmayan kişiler açısından sorun yaratmayacaktır. Fakat, cilt hassasiyeti olan kişilerde ve aşırı maruz kalınma durumlarında, özellikle, göz kapakları, yanaklar, kulak memeleri gibi hassas bölgelerde bir tür yanma ve kaşıntı hissi (cam yününün verdiği yanma ve kaşınma hissi gibi) verebilmektedirler. Bu yanma ve kaşıntı çok defa 1-2 gün içinde kendiliğinden geçecektir. Bol soğuk su ile yıkamak da etkisini azaltacaktır. Ancak tıpkı cam yünü bulaşmasında nasıl ki su ile durulamak yanma ve kaşınma hissini tümüyle ortadan kaldırmıyorsa ve cam yünü kaynaklı yanma 1-2 gün sonra kendiliğinden geçiyorsa, aynı biçimde soğuk su ve sabunla yapılan yıkamada tümüyle sorunu gidermeyebilir.
  • Diğer bir sorun olabilecek faktör ise, bu ilaçları su ile seyreltip sıkıyoruz. Bunları iç mekanda duvarlara sıktığımızda, ilaçtan değil de (ilaçlar genellikle leke bırakmaz) duvarda birikmiş toz, kir vb. yüzeylere sıktığımız su sebebiyle bu kirler çözülebilir ve duvarda akıntı halinde 'su lekesi' diyebileceğimiz lekeler olabilmesidir. Silinirse çok defa derhal geçmektedir.
  • Bu gibi bir takım sorunlar dikkate alınarak iç mekanlarda uygulama yine de yapılabilir. Ancak Haşere Market olarak tavsiyemiz odur ki, özellikle ailece yaşadığımız birinci dereceden yaşam alanlarımızda, evlerimizde bu uygulamayı yapmamaktır. Belki pencere pervazlarına, kapı civarlarına vb. bölgelere kontrollü olarak uygulama yapılabilir, ancak daha fazlası vereceği fayda/vereceği zarar açısından pek efektif görünmemektedir.

Dış Mekanlarda Rezidüel Kara Sinek İlacı Kullanım

  • Oysa dış alanlarda, balkonlarda, teraslarda, kameriyelerde, yazlık villa bahçelerinde bu biçim uygulamayı rahatlıkla yapabilirsiniz. Hatta villa, yazlık vb. evlerde yaşam zaten dış alanda geçmektedir.
  • Karasinekler bizleri büyük oranda rahatsız etmektedir. Bu sebeple, karasineklerin konma yüzeyleri olan bina dış duvarlarını, ağaç gövdelerini, bahçe duvarlarını vb. bölgeleri bu tip ilaçlarla ilaçlamak oldukça fayda verecektir. Açık alanda partiküllerin size rahatsızlık verecek kadar ulaşması da zordur. Dolayısıyla açık alanda fayda/zarar dengesi bu tip uygulamanın yapılması lehindedir.

Hayvan Barınakları, Ahırlar, Besihanelerde Kokusuz Karasinek İlaçlarının Doğru Kullanımı

Ahırlarda Karasinekle Mücadelede Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ahırlarda karasinekle mücadelede kokusuz karasinek ilaçları kategorimizdeki ürünlerden biriyle yapacağınız uygulamada dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
    • Ahır veya besihanelerde mekanik önlemleri (temizlik vb.) aldığımızı varsayıyoruz. Hayvanlarımızı dışarı çıkaralım.
    • Rezidüel ilacımızı, üzerinde belirtilen miktarlarda su ile çoğaltarak pulverizatör pompa ile püskürtelim. Burada yapılması gereken, duvarlar (mümkünse duvarlardaki toz vb. unsurları bir süpürge ile önceden süpürmüş olalım), tavan, zemin vb. tüm iç yüzeylere ilacı ulaştırmaktır. Bu yüzeylere ilacı 'çiğ yağmış gibi' püskürterek uygulayalım.
    • Ayrıca ahırın dış duvarları ve çevre alanlarına, gübre biriktirilen bölgelere, atık su kanalları ve akıntılarına vb. bölgelere de uygulamayı yapalım.
    • Uygulamadan yaklaşık 1-2 saat sonra hayvanlarımız içeri girebilirler. Temizlik gerekmemektedir. İçeride hayvanlarımız varken de bu uygulama yapılabilir. Ancak ilacın doğrudan hayvanlar üzerine sıkılması tavsiye edilmez. Her ne kadar bunu yapan birçok besihane olsa da, biz Haşere Market olarak en uç seviyede güvenliği gözeten bilgileri sunmakla mükellefiz.

Karasinek İlaçlaması Yapılmasına Rağmen Karasineklerin Azalmaması

  • Bir besihane ve hayvan barınağı karasineklerin ideal yaşam alanıdır. Üstelik çevre şartları da kuvvetle muhtemel karasinek üretmeye müsaittir. Dolayısıyla böyle bir alanda karasineğin tümüyle sıfır popülasyona düşmesini beklemek doğru değildir.
  • Ancak, yukarıdaki biçim bir uygulamayı yaptığımızda, ilk ilaçlamamızda karasinekler azalacaktır. Bu noktada çok defa uygulayıcı karasineğin tamamen bitmemiş olması sebebiyle ya ilaca kusur bulduğu için ya da karasinekle ne yapsa baş edemeyeceğini düşündüğü için ilaçlamayı bırakmaktadır. Bunu yapmayalım!

Karasinek İlaçlamasına Devam Etmek Neden Önemlidir?

  • Bir besihane ve hayvan barınağı karasineklerin ideal yaşam alanıdır. Üstelik çevrel şartlarda kuvvetle muhtemel karasinek üretmeye pek müsaittir. Dolayısıyla böyle bir alanda karasineğin tümüyle sıfır popülasyona düşmesini beklemek doğru değildir. Ancak, yukarıdaki biçim bir uygulamayı yaptığımızda, ilk ilaçlamamızda karasinekler azalacaktır. Bu noktada çok defa uygulayıcı karasineğin tamamen bitmemiş olması sebebiyle ya ilaca kusur bulduğu için veya karasinekle ne yapsa başedemeyeceğini düşündüğü için ilaçlamayı bırakmaktadır. Bunu yapmayalım! Yaklaşık 1 hafta sonra (ilk uygulamalarda 3 gün sonra da olabilir) aynı biçim 2. bir uygulama daha yapalım. Sonrasında bir 3. uygulama daha... Dikkat ederseniz her ilaçlamada bir önceki duruma göre daha az karasinek popülasyonu ile karşılaşacaksınız. Karasinek yoğunluğu giderek düşecektir. Belli bir noktadan sonra belki yok denecek kadar az hale gelecektir. İşte düzenli ve periyodik takiple yapılan ilaçlamadan elde etmek istediğimiz sonuç budur. Yoksa bir defa ilaçlama yaptık ve ahırda ve çevresinde tüm karasineği bir yıl boyunca bir daha hiç görmeyeceğiz gibi bir beklenti doğru bir beklenti değildir. 

  • Bu benzeri karasinek üreten bölgelerde yapmamız gereken, her hafta düzenli ilaçlamayı devam ettirmektir. Özellikle karasinek sezonunda bu aksatmadan yapılmalıdır. Temelde ilk 3-4 uygulamadan sonra karasinek popülasyonu epeyce azalacaktır. Dolayısıyla mekanın ve çevrenin yapısına göre tüm besihaneler birbirinden farklılık gösterse de, sonraki uygulamalarımızda periyotlarımızın aralarını açabiliriz ( 1 haftada bir uygulama yerine 10 gün veya 2 haftada bir olabilir: kontrol ederiz ve hala işimizi görecek seviyede ise böyle devam edilebilir. değilse haftalık periyoda geri döneriz.) veya ortalama her 5 litre su için verilen 50 ml dozajlama miktarını azaltabiliriz (mesela her 10 litre için 50 ml gibi) böylece hem maaliyet ve hem de işçilikten tasarruf edebiliriz. 

  • Diğer bir husus ise özellikle besihane, hayvan barınağı, gübrelik (özellikle gübrelik ve gübre depolama çukurlarında) kokusuz karasinek ilaçlarıyla birlikte karasinek larvasitlerini de kullanmaktır. Karasinek larvasitleri karasinekleri 'doğmadan-larva halinde' yoketmek için üretilmiştir. Bizim bölgelerimiz karasineği üreten alanlardır. Dolayısıyla larvasit kullanmak oldukça fayda getirecektir. Üstelik larvasit ilaçları ergin ilaçlarla karıştırıp aynı anda atabilirsiniz ki, bu işçiliğimizi en aza indirecektir.

  • Burada hayvan barınakları ve besihaneler için bahsettiğimiz hususlar, yukarıda villa, yazlık bahçeleri ve açık alanlar için söylediklerimizle beraber birleştirilerek, bu mekanlar için de geçerlidir. Ancak, uygulama biçimi villa ve yazlık bahçeleri için bahsedilen biçimde yapılacak ve periyotlar da başlangıç dışında kendi durumuna göre belirlenecektir.

Kokusuz Karasinek İlaçlarının Avantajları Nelerdir?

  • Kokusuz karasinek ilaçları, özellikle kapalı alanlarda koku yapmaması sebebiyle tercih edilir. Bu ilaçlar, genellikle rezidüel yani kalıcı etkili formüller içerir. Bu da ilaçlama yapıldıktan sonra uzun süre etkili olmalarını sağlar.
  • Özellikle iç mekanlarda kokusuz olması, insanların ve evcil hayvanların rahatsız olmasını engeller.
  • Ayrıca, bu ilaçlar leke bırakmaz, dolayısıyla uygulama yapılan yüzeylerde estetik bir bozulma olmaz.

Sonuç

  • Kokusuz karasinek ilaçları, hem iç hem de dış mekanlarda etkili bir mücadele yöntemi sunar. Ancak, kullanım talimatlarına uyulması ve doğru şekilde uygulanması son derece önemlidir. Haşere Market olarak, bu ilaçların güvenli ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli tüm bilgileri sunmaktayız. Kendi güvenliğiniz ve çevrenizin sağlığı için bu talimatlara uygun hareket ediniz.
Tavsiye Edilen Ürünler

510,00 TL

135,00 TL

6.052,50 TL

772,50 TL

1.320,00 TL

112,50 TL

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et