Tüm Haşere İlaçlarında 1500₺ Üzerine Ücretsiz kargo | Stoktan Aynı Gün Kargoya Verilir | Haşere İlaçlarında %30'a Varan İndirimler | Sipariş Verin Haşerelerden Kurtulun! | Böcek İlacı, Fare Zehiri, Haşere İlacı İnternetten Veya Mağazadan Alınır, Ama Mutlaka Haşere Market'ten Alınır!.. | Haşere Market; Haşere Mücadele Uzmanı. | 25 Yıllık Malzeme ve Saha Tecrübemizle Hizmetinizdeyiz. |

3 Ürün Bulundu
Karasineklere Kesin Çözüm İçin Karasineğe Özel Toz Veya Granül Kara Sinek İlaçları Haşere Market'te.

Sadece Karasinek Mücadelesine Özel Üretilmiş Ürünler Nelerdir? | Suda Eritilerek Kullanılan Karasinek İlaçları Nasıl Kullanılmalıdır? | Karasinek Mücadelesinde Alternatif Ürünler Nelerdir?

Toz ve Granül Karasinek İlaçları ve Karasinek Mücadelesine Dair Açık Bilgiler ve Çözüm Önerileri
Toz ve Granül Karasinek İlaçları Nelerdir? | Granül Karasinek İlaçlarını seçerken nelere dikkat etmeliyiz? | Granül Karasinek İlaçlarını Hangi Alanlar İçin Tercih Etmeliyiz?

Kara Sinek Türleri hakkında biraz daha bilgi isterseniz Haşere İlaçları İnceleme: Sinekler ve Karasinekler Hakkında başlıklı makalemizden yardım alabilirsiniz.

Kokulu Karasinek İlaçlamasına dair pratik bilgiler için Açık Alanlarda ve Ahırlarda Karasinek Mücadelesi: Kokulu Karasinek İlaçları başlıklı yardım makalemizden destek alabilirsiniz.

Karasinekler ve karasinek ilaçlamalarıyla ilgili tüm bilgileri bir arada incelemek için Karasinek İlaçları Yardım bölümümüze başvurabilirsiniz.

Açık havadaki sinekler nasıl yok edilir? | Belediyelerin attığı sinek ilacı nedir? | Karasinek ilaçlaması ne zaman yapılır? |

Toz Karasinek İlaçları:

Toz karasinek ilacı olarak tasnif edilen ürünler kokusuz ve kokulu ilaçlarda olduğu gibi çalışmakta olup, genel farkları toz formunda genel amaçlı haşere ilacı olmalarıdır. Özellikle çöplük, gübrelik vb doğrudan karasinek üreme alanlarında kalıcılıkları yüksek olduğu için toz halinde, duster toz ilaç atma aparatı vasıtasıyla veya su ile eritilerek püskürtme yoluyla kullanılabilir.

Granül Karasinek İlacı 

Karasinek Granül İlaçları ise sadece karasineğe özel üretilen ve karasinekler için çalışan ürünlerdir. Bu ürünler karasineği çekici feromonlar, cezbedici aktif gıda ajanları ve çalışma mekanizması farklı karasinek öldürücü etken maddeleri sebebiyle karasinek mücadelesinde özel bir yere sahip ilaçlardır. 

Agita 10 WG, Maxforce Fly Bait, Baitfuran 10 SP, Deepest Fly Bait gibi bir çok isim ve marka ile satışta olan bu ürünlerin, klasik haşere ilacı ve haşere ilaçlamasından farklı ve kendine has kullanım ve uygulama biçimleri vardır:

1-Su ile eritilerek püskürtme yoluyla yüzeylere uygulama

2-Su ile eritilip koyu mayi bir kıvamda hazırlanan solüsyonun yüzeylere veya karton plastik vb aparatlara fırça ile sürülmesi ile uygulama

3-Su ile eritilerek belli kaplar içinde çekici karasinek tuzakları hazırlama biçiminde uygulamaları mevcuttur.

Bu ürünler maaliyetleri sebebiyle açık alan geniş arazi (buralarda kokulu karasinek ilaçları ve belediyelerin yaptıklarına benzer araç arkası makinalarla uygulamalar yapılır) ilaçlamasında pek tercih edilmez. Ancak restaurantlar, ahırlar, besihaneler, tavuk çiftlikleri, bahçeli evler ve çevrelerinde hedefe yönelik kullanıldığında son derece başarılı ve sınırlı bir alanda kullanıldığı için ise maaliyeti düşük halde olmakta ve tercih edilmektedir. Ahır ve besihanelerde yapışkan yakalayıcı karasinek karton tuzakları üzerine de çekici olarak belli aralıklarla püskürtüldüğü görülmüştür. 

Kokusuz Sıvı Karasinek İlaçları

Özellikle son yıllarda, karasinek granül ilaçlarındaki tüm özellikleri haiz sıvı form ürünler üretilmekte ve kullanıma sunulmaktadır. Bu ürünler karasinek granüllerindeki çekicilik, etki kalıcılığı vb tüm özelliklere sahiptirler. Tek Farkları ürün formunun suda eritme gerektiren granül formdan herhangi bir eritme işlemi gerektirmeyen ve bu sebeple kullanımı ve dozajlaması çok daha kolay olan sıvı konsantre formda olmalarıdır. 

Ancak bu ürünleri kokusuz Karasinek İlaçları kategorisindeki ürünlerle karıştırmamalıdır. Kokusuz Karasinek İlaçları kategorisinde klasik, genel amaçlı haşere ilaçları söz konusudur. Bu ürünler ise, sadece karasineğe çalışan ve sadece karasinek mücadelesinde kullanılan granül form karasinek ilaçlarının sıvı formda olanlarıdır. Bu sebeple bu ürünleri kokusuz karasinek ilaçları kategorisi yerine şu an incelediğiniz toz-granül karasinek ilaçları kategorisinde vermeyi uygun bulduk.

Karasinek Larvasit İlaçları

Larvasit Karasinek İlaçları ise karasinek larva mücadelesinde kullanılmak için üretilmiş ve ergin karasinek mücadelesinde destekleyici ilaçlardır. Karasinekler ahır, çöplük, gübrelik, foseptik vb alanlarda larva yoluyla ürerler. Larvasit ürünler en basit biçimiyle karasineği larva halinde yani doğmadan öldürmeye yöneliktirler. Bu ürünler tek başına veya -çok defa- ergin karasinek ilaçlarıyla karıştırılarak kullanılır. Karasinek larvasitlerinin de toz, granül, tablet, kokulu sıvı, kokusuz sıvı vb bir çok formu mevcuttur. Linke tıklayarak tüm larvasit ürünlerini görebilirsiniz.

 

Granül Kara Sinek İlaçları Nasıl Kullanılır? | Ahırlarda Granül Karasinek İlacı Uygulamaları? | Karasineğe Özel Granül İlaçların Uygulama Özellikleri Nelerdir?

 Sığır Yetiştiriciliğinde Sinekle Mücadele | Mazotla sinek ilacı nasıl yapılır? | Kara sineklerden kurtulmak için ne yapmak lazım? | Büyükbaş hayvanlarda sinekler nasıl yok edilir? | Granül karasinek İlaçlarını kullanırken İlk dikkat edilmesi gereken husus güvenliktir. İlaçların ve ilaçlama yaptığınız bölgelerin çocuklar ve hedef dışı canlılar (kedi köpek vb evcil hayvanlar) erişiminden uzak olduğundan emin olunuz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus, Karasinek ilaçlarına mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaktır. Bunun için plastik eldiven kullanabilirsiniz.

Tüm ilaçlar için ürün üzerinde kullanım ve dozajlama ibareleri verilmiştir. Bunları okuyunuz ve bu ibarelere uyunuz. 

 Karasineklere Özel İlaçların Kullanımıyla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Uygulama Biçimi

İster sıvı ister toz formda olsun karasineğe özel üretilmiş ilaçların kullanımında göz önünde bulundurulması gereken hususlar şöyledir:

1- Karasineğe özel üretilmiş ürünler, karasineği çekici feromon vb ajanlar, karasinekleri öldürücü aktif maddeler ve kalıcılığı sağlayıcı bileşenlerden oluşmaktadır. İlaç uygulandığı yüzeyde -yaklaşık- 60 gün civarında çalışmaktadır. Firma etiketlerinde bu ibareler mevcuttur. Ancak bu laboratuar testlerine dair sonuçlardır ve sahada çevrel etkenlere bağlı olarak bu süre daha kısa olmaktadır. Bu kalıcılık faktörleriyle birleşince ilaçlar sıkıldıkları yüzeylerde çekici ajanlar sayesinde yakın çevredeki karasinekleri de kendilerine çekerek, öldürücü aktif madde ile temasa gelerek berteraf etmeye devam etmektedirler.

2- Bahsi geçen yapıları sebebiyle bu tür ürünlerin karasinek mücadelesinde kullanımı bir kaç farklı biçimde olabilmektedir.

a-Toz veya Granül ise, su ile eritilerek pompa ile püskürtme yoluyla yüzeylerin ilaçlanması

Bu uygulamada ürün belirtilen miktarlarda su ile karıştırılır ve karasinek sorunu olan bölgede, duvarlar, çöp konteynerleri, gübrelikler vb alanlara püskürtülür. Bu uygulama genellikle evlerimizde iç mekanlarda yapılmaz. Zira odanın tümünü böyle bir kimyasalla kaplamak pek sağlıklı olmayacaktır. Diğer yandan ürün aslında lekesiz ve kokusuz dahi olsa ev ortamında duvarlarda su lekeleri kalacaktır ki bunu istemeyiz.

Bu uygulama genellikle balkon, kameriye, hayvan barınakları, çöplük vb karasineğin yoğun olduğu veya sıkılan kimyasalın kapalı bir mekandaki gibi bizi doğrudan rahatsız etmeyeceği alanlar için uygundur. 

b-Su ile eritilip koyu mayi bir kıvamda hazırlanan solüsyonun yüzeylere veya karton plastik vb aparatlara fırça ile sürülmesi ile uygulama

Bu tip bir uygulamada aslında püskürtme yöntemiyle aynı mantıktadır. Farkı, genel bir püskürtmenin getireceği istenmeyen bölgelere ilaç bulaşma riskini ortadan kaldırma ve daha kontrollü bir uygulama imkanı sağlamasıdır. 

c-Su ile eritilerek belli kaplar içinde çekici karasinek tuzakları hazırlama biçiminde uygulamaları mevcuttur.

Bu yöntemde daha spesifik bir yol izlenmektedir. Ürünler su ile eritilmekte ve hazırlanan mayi solüsyon küçük kaplar (çay tabakları, minik kaplar vb yapıldığı görülmüştür) içinde bölgenin belli noktalarına bırakılır.

Bu üç yöntemde de ürünün çekicilik özelliği ön plandadır. İster yüzeylere püskürterek kaplayalım, ister levhalara fırça ile sürelim isterse kaplar içinde solüsyon tuzaklar hazırlayalım, ürünün çekici ajanlarının karasinekleri çekip aktif madde ile temas etmesi ve yok edilmesi yolu gözetilmektedir.

Hayvan Barınakları, Ahırlar, Besihanelerde Özel Karasinek İlaçlarının Doğru Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Ineklere sinek gelmemesi için ne yapmalı? | Ineklerin üstündeki sinekler nasıl yok edilir?Ahırlarda karasinekle mücadelede karasineğe özel ürünlerden biriyle yapacağınız uygulamada dikkat edilmesi gerekenlere dair bilgiler şunlardır:

Ahır veya besihanelerde mekanik önlemleri (temizlik vb) aldığımızı varsayıyoruz. Bu temizlikte ilacı uygulayacağımız yüzeylerin tozsuz olması birinci önceliğimizdir. Bu sebeple uygulayacağımız yüzeyi, yüzey duvar ise, süpürerek tozdan mümkün olduğunca arındıralım. Bu ilaçları uygularken kokulu veya kokusuz karasinek ilaçlarında olduğu gibi hayvanları dışarı çıkarmamıza gerek olmayabilir. Hatta bu ürünleri büyükbaş hayvanların üzerlerine doğrudan uyguladıklarını da görmekteyiz. Ama Haşere Market olarak biz deriz ki, imkan var ise biz yine de hayvanlarımızı dışarı çıkaralım. Urunu üzerinde belirtilen miktarlarda su ile çoğaltarak pulverizatör pompa vasıtasıyla püskürtelim. Burada yapılması gereken, duvarlar (mümkünse duvarlardaki toz vb unsurları bir süpürge ile önceden süpürmüş olalım) tavan zemin vb tüm iç yüzeylere ilacı ulaştırmaktır. Bu yüzeylere ilacı 'sis gibi' püskürterek uygulayalım. Ayrıca ahırın dış duvarları ve çevrel alanlarına, gübre biriktirilen bölgelere, atık su kanalları ve akıntılarına vb bölgelere de uygulamayı yapalım. 

Eğer levhalar üzerinde uygulama yapılacaksa yine aynı biçimde ürünü uygulayalım ve levhaları tavandan veya duvardan uygun noktalardan ahırın içine asalım. Bazı yerlerde temiz çuvallar benzer biçimde asılarak uygulama yapıldığı da görülmüştür. Aslında çuvallar sıvıyı biraz daha iyi emdiği ve tuttuğu için bir karton levhadan daha verimli olabilir kanaatindeyiz. Bu çuvalları hazırlanmış ilaçlı solüsyona daldırıp sonra asmak oldukça verimli olmaktadır. 

Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir kaç husus vardır ki, bunlarla ilgili yaşadığınız sorunları biliyoruz ve aşağıda bu ürünlerden en iyi verimi nasıl alacağınıza dair ayrı bir başlık açmayı uygun bulduk.

Bu ürünlerde temizlik ve havalandırma gerekmeyecektir. İçeride hayvanlar varken ilaçlama yapmayınız.  Her ne kadar bunu yapan bir çok besihane olsa da biz haşere market olarak en uç seviyede güvenliği gözeten bilgileri sunmakla mükellefiz.

Karasinek İlaçlaması Yapıyoruz, Karasinek Neden Bitmiyor?

Bir besihane ve hayvan barınağı karasineklerin ideal yaşam alanıdır. Üstelik çevrel şartlarda kuvvetle muhtemel karasinek üretmeye pek müsaittir. Dolayısıyla böyle bir alanda karasineğin tümüyle sıfır popülasyona düşmesini beklemek doğru değildir. Ancak, yukarıdaki biçim bir uygulamayı yaptığımızda, ilk ilaçlamamızda karasinekler azalacaktır. Bu noktada çok defa uygulayıcı karasineğin tamamen bitmemiş olması sebebiyle ya ilaca kusur bulduğu için veya karasinekle ne yapsa başedemeyeceğini düşündüğü için ilaçlamayı bırakmaktadır. Bunu yapmayalım! Yaklaşık 1 hafta sonra (ilk uygulamalarda 3 gün sonra da olabilir) aynı biçim 2. bir uygulama daha yapalım. Sonrasında bir 3. uygulama daha... Dikkat ederseniz her ilaçlamada bir önceki duruma göre daha az karasinek popülasyonu ile karşılaşacaksınız. Karasinek yoğunluğu giderek düşecektir. Belli bir noktadan sonra belki yok denecek kadar az hale gelecektir. İşte düzenli ve periyodik takiple yapılan ilaçlamadan elde etmek istediğimiz sonuç budur. Yoksa bir defa ilaçlama yaptık ve ahırda ve çevresinde tüm karasineği bir yıl boyunca bir daha hiç görmeyeceğiz gibi bir beklenti doğru bir beklenti değildir. 

Bu benzeri karasinek üreten bölgelerde yapmamız gereken, her hafta düzenli ilaçlamayı devam ettirmektir. Özellikle karasinek sezonunda bu aksatmadan yapılmalıdır. Temelde ilk 3-4 uygulamadan sonra karasinek popülasyonu epeyce azalacaktır. Dolayısıyla mekanın ve çevrenin yapısına göre tüm besihaneler birbirinden farklılık gösterse de, sonraki uygulamalarımızda periyotlarımızın aralarını açabiliriz ( 1 haftada bir uygulama yerine 10 gün veya 2 haftada bir olabilir: kontrol ederiz ve hala işimizi görecek seviyede ise böyle devam edilebilir. değilse haftalık periyoda geri döneriz.) veya ortalama dozajlama miktarını azaltabiliriz böylece hem maaliyet ve hem de işçilikten tasarruf edebiliriz. 

Yukarıda kokulu, kokusuz, toz veya granül tüm karasinek ilaçları için geçerli olacak bakış açısını verdik. Şimdi karasineğe özel ilaçlarla ilgili daha spesifik kullanım ipuçlarını ve verimi arttırma yollarını görelim:

Karasinek özel ilaçları bahsettiğimiz üzere aslında bir tür karasinek yemi gibi çalışmakta ve karasinekleri havaya, ortama yaydıkları feromon vb çekici ajanlar vasıtasıyla kendine çekmektedir. Bunun çalışması sıvı buharlaşması yoluyladır. yani duvara sıktığımız ilaçlı solüsyondaki su buharlaşırken etrafa çekici ajanı yaymaktadır. Ancak bir noktadan sonra sıkılan su bitecek ve buharlaşma duracaktır. Haliyle karasinekleri davet süreci de bitmiş gibi olacaktır. Besihanelerde en çok karşılaşılan şikayetlerden biri ilacın etkisinin çabuk geçmiş olmasıdır. Oysa üretici firma üzerine 45, 60 hatta 90 gün aktiflik raporu almıştır. Bu raporda bir hata yoktur. fakat bunlar ideal şartlarda ve laboratuar ortamında yapılan tetkikler sonucudur. Haşere Market olarak sahada gözlemlerimiz, çevrel şartların hem süreyi ve hem de performansı marka bağımsız bu tip ürünlerde yarıya kadar düşürdüğünü gözlemlemekteyiz. 

İşte sürenin düşmesinde en büyük etken bahsettiğimiz buharlaşmanın tükenmesidir. Elbette öldürücü aktif madde sıkıldığı yüzeyde hala mevcuttur. Ancak cezbedicilik azalmıştır. İlaç etkisi azaldı diye tekrar ve çok sık aralıklarla üst üste ilaçlama yapmak ise maaliyeti arttıracaktır. Buna karşı olabildiğince fayda verecek önerimiz şudur:

İlacı uyguladığımız yüzeyi belli aralıklarla mümkünse gün aşırı yine pülverizatör pompamızla su püskürterek nemlendirelim. Çiğ yağmış gibi ve basitçe yapacağımız bu nemlendirme buharlaşmayı tekrar sağlayacak ve oldukça fayda verecektir/verdiği gözlemlenmiştir.

Aynı biçimde, besihaneler yapıları itibarıyla zaten bir tür doğal çekici ajan imalathanesi gibidir. Hayvan dışkılarına ait kalıntılar zaten karasinekler için mükemmel bir imkan üretmektedir. Ve dahası hayvanlar gün içinde defa kere dışkılamakta ve dikkat edilirse, sürekli taze ve rutubetli ve çekiciliği yüksek halde çekici ajan üretmektedir. Yüzeye sıktığımız ve bir müddet sonra çekici ajan salınımı durmuş bir ilacı neden tercih etsinler ki? Oysa bu ajanlar ilk seferde gayet iyi netice vermişlerdi. Yani ilacımıza ait ajanlar, hayvan dışkılarında bulunan çekicilikten karasinekler için daha cazipti. O halde değişen nedir, ona bakmak lazım. İşte bu bahsettiğimiz hususla ilgilidir. 

Diğer önemli bir husus ise, toz vb faktörlerdir. Bunlar ilacın süresini ve etkisini kesinlikle azaltan faktörlerdir. Bunlara dikkat edersek maaliyeti düşüreceğimiz gibi daha yüksek verim almış oluruz.

Diğer bir husus ise özellikle besihane, hayvan barınağı, gübrelik (özellikle gübrelik ve gübre depolama çukurlarında) kokulu karasinek ilaçlarıyla birlikte karasinek larvasitlerini de kullanmaktır. Karasinek larvasitleri karasinekleri 'doğmadan-larva halinde' yoketmek için üretilmiştir. Bizim bölgelerimiz karasineği üreten alanlardır. Dolayısıyla larvasit kullanmak oldukça fayda getirecektir. Üstelik larvasit ilaçları ergin ilaçlarla karıştırıp aynı anda atabilirsiniz ki, bu işçiliğimizi en aza indirecektir.

Burada hayvan barınakları ve besihaneler için bahsettiğimiz hususlar, yukarıda villa, yazlık bahçeleri ve açık alanlar için söylediklerimizle beraber birleştirilerek, bu mekanlar için de geçerlidir. Ancak, uygulama biçimi villa ve yazlık bahçeleri için bahsedilen biçimde yapılacak ve periyotlar da başlangıç dışında kendi durumuna göre belirlenecektir.

İstanbul ve ilçelerinde uzman ziraat mühendisleri kontrolünde profesyonel karasinek ilaçlama hizmeti almak için bize ulaşın.

baitfuran ' için arama sonuçları

1.455,00 TL

- +

427,50 TL

- +

2.497,50 TL

- +
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et